Μ. Σταυράκη-Πατούλη: Πανελλήνιες – Ένα σημαντικό πεδίο διάκρισης που ανοίγει νέους δρόμους μάθησης και εμπειριών
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Μ. Σταυράκη-Πατούλη: Πανελλήνιες – Ένα σημαντικό πεδίο διάκρισης που ανοίγει νέους δρόμους μάθησης και εμπειριών

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, η pρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, εύχεται «καλή επιτυχία» σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, η κ. Σταυράκη-Πατούλη σημειώνει τα εξής:

Καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που από σήμερα δίνουν τον δικό τους αγώνα για μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ένας προσωπικός αγώνας για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην ανώτατη εκπαίδευση μπαίνει στην τελική του ευθεία. Με αφετηρία αυτήν τη διαγωνιστική διαδικασία που για δεύτερη φορά πραγματοποιείται υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, τα παιδιά μας βάζουν τα θεμέλια για την εκπλήρωση ενός προσωπικού στόχου, ανοίγοντας την πόρτα της ακαδημαϊκής παιδείας.

Κλήθηκαν να θέσουν στόχους και εργάστηκαν για αυτούς με συνέπεια, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά, ώστε σήμερα να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία και στην προσωπική πρόοδο. Είναι μια πρόκληση από τις πολλές με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι στο διάβα της ζωής τους. Είναι ένα σημαντικό πεδίο διάκρισης που ανοίγει νέους δρόμους μάθησης και εμπειριών, όμως δεν είναι ο μοναδικός στίβος προσωπικής καταξίωσης και προόδου.

Η ζωή είναι γεμάτη με ευκαιρίες και νέες προκλήσεις και καλεί τα παιδιά μας με αυτοπεποίθηση να τις διεκδικήσουν και να τις κερδίσουν. Όλοι εμείς, οικογένεια, σχολείο, κοινωνία, οφείλουμε να είμαστε κοντά τους να τους εμψυχώσουμε, να μοιραστούμε τις αγωνίες και τις επιτυχίες τους, να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα μέλλον με καλύτερες προοπτικές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet