Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκληρώνει τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των δασικών δρόμων στο Πεντελικό με την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Πεντέλης.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι δασικοί δρόμοι:

  1. Από την Πηγή Καρακαντά έως τους Αγίους Ασωμάτους.
  2. Από τους Αγίους Ασωμάτους έως τον Κατσουλιέρη.
  3. Από την Πηγή Καρακαντά έως την Πύριζα.
  4. Όλος ο κάτω παράλληλος δρόμος της Πύριζας.
  5. Από την Πύριζα έως τη λεωφόρο Πεντέλης-Αγίου Πέτρου.
  6. Συντήρηση δασικών δρόμων στο Γραμματικό του Δήμου Μαραθώνα, με την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Καπανδριτίου.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες με τη συντήρηση-αποκατάσταση του δασικού δρόμου που ενώνει το κάτω μέρος  της περιοχής Πύριζας Πεντελικού με τη λεωφόρο Αγίου Πέτρου – Διονύσου, στα όρια του Λατομείου Διονύσου. Ο συγκεκριμένος δασικός δρόμος είναι τεράστιας σημαντικότητας για την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων και είχε να συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες, κάτι που αποτελούσε αίτημα του Δασαρχείου Πεντέλης, όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέρνουμε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων του Πεντελικού για το 2020, πάντα σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Συνδέσμου, συνδράμοντας έτσι τα αρμόδια δασαρχεία  που έχουν εκ του νόμου τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

»Η συντήρηση των δασικών δρόμων αποτελεί συνεχή και επιτακτική ανάγκη, δεδομένου ότι η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι αδύνατη σε κατεστραμμένο δασικό δίκτυο.

»Ελπίζω του χρόνου να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα για συντήρηση του δικτύου δασικών δρόμων του Πεντελικού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet