Πεντελικό: Σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα τα πυροφυλάκια Ν. Πεντέλης και Αγ. Πέτρου Διονύσου
ΣΠΑΠ-ΡΟΗ

Πεντελικό: Σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα τα πυροφυλάκια Ν. Πεντέλης και Αγ. Πέτρου Διονύσου

Εργασίες επισκευής και συντήρησης στα πυροφυλάκια «Παναγιώτης Φούρλας» Νέας Πεντέλης και Αγίου Πέτρου Διονύσου πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), προκειμένου να είναι έτοιμα για λειτουργία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο 2024, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει για όσο το δυνατόν καλύτερη εποπτεία και αδιάλειπτη 24ωρη παρουσία στο Πεντελικό βουνό.

Το πυροφυλάκιο «Παναγιώτης Φούρλας» δίνει τη δυνατότητα παρατήρησης σχεδόν όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 830 μέτρων, ενώ το πυροφυλάκιο Αγίου Πέτρου Διονύσου επιτρέπει την παρατήρηση τόσο προς τη μεριά των ανατολικών ακτών της Αττικής, από το Μαραθώνα ως και τη Ραφήνα, όσο και προς τη μεριά της Πεντέλης και ενισχύουν σημαντικά την προληπτική ικανότητα και ετοιμότητα του Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά με τις εργασίες στα πυροφυλάκια: «Συνεχίζουμε και φέτος τις επισκευές και συντηρήσεις σε πυροφυλάκια που χρήζουν επιδιορθώσεων και βρίσκονται στον χώρο ευθύνης του ΣΠΑΠ και των Δήμων – μελών μας, για να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν κατά την αντιπυρική περίοδο 2024. Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα συγκεκριμένα πυροφυλάκια, τα οποία έχουν κατ’ επανάληψη υποστεί εκτενείς βανδαλισμούς, θα είναι και πάλι σε άριστη κατάσταση, δεδομένου ότι βρίσκονται σε κομβικά σημεία του Πεντελικού.

Η προετοιμασία μας είναι συνεχής, προσπαθώντας μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, εκπαιδεύοντας συνεχώς τους εθελοντές και τους εργαζομένους μας και ενισχύοντας τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η προσπάθεια  που επιτυγχάνεται από τη διοίκηση, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ είναι και πιστεύω απόλυτα ότι θα συνεχίσει να είναι επιτυχής και αποτελεσματική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet