ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μόνο θετικές απαντήσεις δεν πήραμε από τον υπ. Εσωτερικών για τα εργασιακά μας θέματα
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μόνο θετικές απαντήσεις δεν πήραμε από τον υπ. Εσωτερικών για τα εργασιακά μας θέματα

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα θέματα που μπήκαν, όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία ήταν τα βαρέα και ανθυγιεινά, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κατάργηση του νόμου που επιτρέπει στους ιδιώτες να νοικιάζουν από τους δήμους μηχανήματα με σκοπό να υλοποιούν εργασίες των δήμων, ενώ επίσης τέθηκε το θέμα της μονιμοποίησης των εργαζομένων που δουλεύουν στους ΟΤΑ μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, οι απολυμένοι της 3Κ, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στους δήμους με τις προδιαγραφές των παιδικών σταθμών.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «για όλα αυτά τα θέματα μόνο θετικές απαντήσεις δεν πήραμε από τον υπουργό».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, για τα βαρέα και ανθυγιεινά ο υπουργός δήλωσε ότι δίνοντας παράταση, θα λυνόταν το πρόβλημα. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. «Οι συνάδελφοι δεν μπορούν να ζουν με το άγχος κάθε μήνα με το τι θα γίνει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι όχι μόνο δεν θα πρέπει να απενταχθούν ειδικότητες, αλλά θα πρέπει να προστεθούν και άλλες.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός -κατά την Ομοσπονδία- υπερασπίσθηκε τη πολιτική των εκχωρήσεων στους εργολάβους.

Για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι τα αιτήματα των δήμων είναι περίπου στις 10.000 και από αυτά θα εξυπηρετηθούν περίπου τα 850, δηλαδή λιγότερο από το 1/12 των αιτημάτων.

Για την «επαίσχυντη νομοθεσία που επιτρέπει στους εργολάβους να νοικιάζουν μηχανήματα στους δήμους προκειμένου να υλοποιούν εργασίες των δήμων», ο υπουργός παρέπεμψε την ΠΟΕ-ΟΤΑ στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όσον αφορά στη μονιμοποίηση των εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, «ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να μονιμοποιηθεί αυτός ο κόσμος», σημειώνει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τους 200 εργαζόμενους που απολύθηκαν από την 3Κ.

Για το ζήτημα των προδιαγραφών των παιδικών σταθμών ο υπουργός «δεν είπε κουβέντα», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ την ίδια στάση τήρησε και «για την κατάργηση των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου».

Και η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της προσθέτει:

Συνάδελφοι η κυβέρνηση έχει βάλει πλώρη να ξεκάνει το σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Σκοπός και στόχος τους είναι καταστρατηγήσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να μπουν μπροστά, να οργανώσουν την πάλη ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων.

Παίρνουμε όλοι μαζικά μέρος στη στάση εργασίας την Τετάρτη 24 του Ιούνη από τις 07:00 μέχρι τις 12:00.

Στην Αττική συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 08:15 στην Ομόνοια.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
  • Να μην απενταχθεί καμία ειδικότητα από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αντιθέτως να προστεθούν και άλλες ειδικότητες.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet