Πραγματοποιήθηκε στις 16/9 η 1η συνάντηση των μελών της Εθνικής Ομάδας Διαλόγου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογος της Ε.Ε. με τους Νέους»
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Πραγματοποιήθηκε στις 16/9 η 1η συνάντηση των μελών της Εθνικής Ομάδας Διαλόγου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογος της Ε.Ε. με τους Νέους»

Παρουσία του προέδρου της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), Νεκτάριου Καλαντζή, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των μελών της Εθνικής Ομάδας Διαλόγου την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Διάλογος της Ε.Ε. με τους Νέους», υπό την αιγίδα της διεύθυνσης Νέας Γενιάς, παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τους νέους ανθρώπους, ενώ στο επίκεντρο ήταν η οριοθέτηση των σκοπών του εγχειρήματος, με κυριότερους την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στα κοινά της Ευρώπης και την προώθηση της ίσης συμμετοχής μεταξύ των νέων γυναικών και ανδρών. Στην πρώτη συνεδρίαση -ανάμεσα στους φορείς-συμμετείχε και η ΕΝΑ, ενώ παρέμβαση έκανε η κ. Rita Jonusaite, Senior Policy officer at Youth Participation, Youth Policy Department του European Youth Forum, από τις Βρυξέλλες.

«Η ΕΝΑ είναι παρούσα εδώ και έξι χρόνια, με εκατοντάδες αιρετά μέλη από κάθε σημείο της Ελλάδος και οι νέοι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να φέρουν την καινοτομία στις κατά τόπους πόλεις τους, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την Πράσινη Συμφωνία να είναι στην πρώτη γραμμή για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη και πολύ σύντομα θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες για τα επόμενα βήματα διαλόγου στον τομέα πολιτικής για τη νεολαία, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε ο κ. Καλαντζής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet