ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: ΟΧΙ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: ΟΧΙ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας».

Τα παραπάνω αναφέρει το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης», καταγγέλλοντας «την άθλια επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη».

«Τέτοιες ενέργειες προς τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να κάνουν μάθημα σε κλειστά σχολεία, που αποκλείουν και τιμωρούν μαθητές επειδή αγωνίζονται, είναι απαράδεκτοι εκβιασμοί» σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί και προσθέτουν:

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απέχει χιλιόμετρα μακριά από την εκπαιδευτική πραγματικότητα, αν νομίζει ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι “το φάρμακο για κάθε ασθένεια”».

Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» καλεί τους εκπαιδευτικούς «να πάρουν θέση δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές» και ζητά «εδώ και τώρα, το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών». Παράλληλα, τάσσεται κατά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία υπό κατάληψη και ζητεί την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Παρασκευή 9/10 στο υπουργείο Παιδείας, κηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.30 – 14.00).

Ακόμη, καλεί στη συγκέντρωση των συνδικάτων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα την Τρίτη 13/10, στις 6:30, στο Σύνταγμα, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, καθώς και στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15/10, στις 10.00π.μ., στα Προπύλαια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet