Σε σύσκεψη για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου ο Βλ. Σιώμος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε σύσκεψη για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου ο Βλ. Σιώμος

O πρόεδρος του ΣΠΑΠ, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στην Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για τον απολογισμό της αντιπυρικής και την προετοιμασία της χειμερινής περιόδου.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που διεξήχθη υπό τον αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αντώνη Τσελέντα, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου που πέρασε και ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Στη συνέχεια εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου και κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών, σεισμικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετών, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο δήμος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Αντώνης Τσελέντας τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι μία οργανωμένη ομάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβασή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα και είναι απόλυτα αναγκαία, όπως περίτρανα αναδείχτηκε στη περυσινή πρωτοφανή κακοκαιρία «Μήδεια».

Επίσης, υπογράμμισε την παραδοσιακά άριστη συνεργασία Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και του ΣΠΑΠ, ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη συνδρομή που παρείχε ο ΣΠΑΠ στον Δήμο κατά την περσινή πρωτοφανή κακοκαιρία «Μήδεια» και ενημέρωσε τους παρευρισκομένους στο ΣΤΟ για τα δύο οχήματα που έχουν ήδη παραχωρηθεί στον Δήμο, των χορτοκοπτών και πυροφυλάκων που παραχωρήθηκαν κατά την αντιπυρική περίοδο, καθώς και του μεγάλου φορτηγού του ΣΠΑΠ που παραχωρήθηκε για δύο εβδομάδες για μεταφορά κλαδιών στην χωματερή.

«Ο συντονισμός και η κοινή μας λειτουργία κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και αποτελεσματική, όταν και όποτε χρειάστηκε στα περιστατικά που σημειώθηκαν. Για τον λόγο αυτόν σήμερα που είμαστε στο ξεκίνημα της χειμερινής περιόδου είμαι βέβαιος ότι ξανά θα είμαστε σε στενή συνεργασία, στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα» πρόσθεσε ο Βλ. Σιώμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet