Στο πλευρό των αγωνιζόμενων νοσοκομειακών γιατρών το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων νοσοκομειακών γιατρών το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών τάσσεται το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ασπαζόμενο τα αίτηματά τους εν μέσω πανδημίας και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «πετάει το μπαλάκι» της ατομικής ευθύνης στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, δυσχεραίνοντας το έργο τους στην αντιμετώπιση της υπάρχουσας υγειονομικής κρίσης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι γνωστοποιούν ότι στηρίζουν την απεργία και την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ, την Πέμπτη 24/9, με συγκέντρωση 12μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, το Συνδικάτο αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. βρήκε τους υπαίτιους. Είναι όσοι αντιδρούν στη θεωρία της «ατομικής ευθύνης». Είναι οι μαθητές που δεν ανέχονται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες ακατάλληλες έως και 27 μαζί. Είναι οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τα χιλιάδες κενά. Μα κυρίως είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί που αντί  να σκύβουν το κεφάλι, αναδεικνύουν τις τεράστιες κρατικές ευθύνες.

Την ώρα που η κυβέρνηση μας ζητά να κάνουμε ό,τι λένε οι ειδικοί, ακόμα και αν αντιεπιστημονικά μας δηλώνει ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια τάξη με 15 παιδιά και μια τάξη με 25 παιδιά, μας ζητάει να μην ακούμε τους πλέον ειδικούς, τους «ήρωες» του χθες. Αυτούς που καθημερινά παλεύουν με τις διαχρονικές ελλείψεις. Αυτούς που γνωρίζουν ότι με «φιέστες», επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα δεν θωρακίζεται η υγεία του λαού, ότι το αφήγημα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Λεφτά έχει η κυβέρνηση μόνο για την επιδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μπροστά στον κίνδυνο που βρίσκεται μπροστά μας, είναι κυβερνητική ευθύνη να γίνει το αυτονόητο, να ακουστούν τα αιτήματα των γιατρών:

  • Εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, των δομών του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια.
  • Να ανοίξουν τώρα όλες οι δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές (σωφρονιστικά ιδρύματα, ψυχιατρικές δομές, δομές προσφύγων και μεταναστών κ.λπ.) κ.ά.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την απεργία και την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 24/9 με συγκέντρωση 12μ.μ. στο υπουργείο Υγείας, να δώσουμε δύναμη στη φωνή των νοσοκομειακών γιατρών που παλεύουν για την υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet