Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά του ν/σ για τις διαδηλώσεις
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά του ν/σ για τις διαδηλώσεις

ΤΟ Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους να καταδικάσουν το «χουντικής κοπής, κατάπτυστο νομοσχέδιο» που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ., το οποίο «από τη μια δίνει υπερεξουσίες στην κάθε αστυνομική αρχή να αποφασίζει για τη νομιμότητα μιας διαδήλωσης, από την άλλη δίνει επιπλέον όπλα στις δημοτικές αρχές να εμποδίζουν όσες κινητοποιήσεις γίνονται για λαϊκές διεκδικήσεις κόντρα στις πολιτικές τους».

Πρόκειται για ένα «κατασκεύασμα που έρχεται να υπηρετήσει τους διαχρονικούς πόθους των επιχειρηματικών ομίλων, με ξεκάθαρο στόχο να ποινικοποιήσει τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου» σημειώνει το Συνδικάτο και προσθέτει:

«Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε να βάλουν στον γύψο τους αγώνες μας. Και αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν, να διαδηλώνουν, το κέρδισαν με αγώνα και θυσίες. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να το βάλει στο γύψο.

»Τους θυμίζουμε, ότι όσοι επιχείρησαν ιστορικά να επιβάλλουν τον γύψο στους αγώνες έσπασαν τα μούτρα τους, το ίδιο θα συμβεί και με τους σημερινούς κυβερνώντες, που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

»Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να σημάνουν γενικό συναγερμό σε όλους τους χώρους δουλειάς, να αξιοποιήσουν όλες τις διαδικασίες γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους αλλά και να πάρουν μέτρα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων».

Εν συνεχεία, το Συνδικάτο καλεί όλους στη στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Ιουλίου, από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας, και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11:30, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία και ομοσπονδίες του δημοσίου. Επίσης, καλεί στη συγκέντρωση της Πέμπτης 9 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet