Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Το κράτος αρνείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις του στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Το κράτος αρνείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις του στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων

Η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι κορυφώνεται η αγωνία χιλιάδων γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, όσο πλησιάζουμε προς την 7η Σεπτεμβρίου, πιθανή ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αρνείται σκόπιμα να περιγράψει τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουν τα σχολεία και μάλιστα σε μία περίοδο νέας έναρξης της πανδημίας όπως σημειώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης Αττικής.

Πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής και σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα, όπως επισημαίνει το Συνδικάτο, είναι η αναπαραγωγή της ατομικής ευθύνης και η άρνηση του κράτους, ακόμα και τώρα, να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, υιοθετώντας τα αιτήματα που έχουν καταθέσει εδώ και μήνες, με βάση την πείρα τους, σωματεία, σύλλογοι και φορείς που σχετίζονται άμεσα με την Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τα Σωματεία του κλάδου να εντάξουν στη δράση τους το πλαίσιο αιτημάτων που βάζει το γονεϊκό κίνημα και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, «με  δεδομένο ότι η μόρφωση των παιδιών μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον για την υγεία και την ίδια τους τη ζωή, απασχολεί σήμερα, σημαντικό αριθμό συναδέλφων».

Επίσης, απαιτεί:

  • Επισκευή σχολείων – εξασφάλιση κατάλληλων χώρων ,ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη.
  • Κανένα τμήμα πάνω από 15 μαθητές.
  • Έκτακτο κρατικό κονδύλι για προσλήψεις εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μονίμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια των αναγκαίων υλικών(Μέτρα προστασίας, αντισηπτικά κ.ά.).
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σχολική Υπηρεσία με ευθύνη τον έλεγχο των σχολικών κρουσμάτων.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet