Σύλληψη για πυρκαγιά στον Υμηττό – Άμεση η κινητοποίηση ΣΠΑΥ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σύλληψη για πυρκαγιά στον Υμηττό – Άμεση η κινητοποίηση ΣΠΑΥ

Πυρκαγιά εν υπαίθρω ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαρτίου σε δύσβατο σημείο πλησίον της δασικής περιοχής Κακόρεμα στον κεντρικό Υμηττό. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων του Υμηττού και του Κέντρου Επιχειρήσεων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Υμηττού (ΣΠΑΥ), ο οποίος ενεργοποίησε τον μηχανισμό εκτάκτων αναγκών.

Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Δήμων, του ΣΠΑΥ και των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης του Κέντρου Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ, έσπευσαν στο σημείο και με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Για την πυρκαγιά συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικώς: «Ο ΣΠΑΥ, οι Δήμοι και οι Εθελοντικές Ομάδες γύρω από τον Υμηττό είμαστε σε εγρήγορση και συνεχώς ενισχύουμε τα συστήματά μας, τον εξοπλισμό και τα έργα πρόληψης, για να συμβάλλουμε στη διαφύλαξη του Υμηττού μας από κακόβουλες ενέργειες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet