Σύλλογος «Γ. Σεφέρης: Τμήματα και οργανικές θέσεις στη Β’ Αθήνας υπό εξαφάνιση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύλλογος «Γ. Σεφέρης: Τμήματα και οργανικές θέσεις στη Β’ Αθήνας υπό εξαφάνιση

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και γονείς από τον Σύλλογο Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας την Τετάρτη 11 Μαΐου, προκειμένου, όπως αναφέρουν, «να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στην υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων για την αναγκαστική μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο (και μάλιστα εκτός των ορίων του Δήμου που ανήκει η σχολική μονάδα)».

Στη συνάντηση από την πλευρά του Συλλόγου καταγγέλθηκε το γεγονός ότι «οι ενέργειές τους έχουν ως συνέπεια τη μείωση των τμημάτων κατά τη νέα σχολική περίοδο 2022-23, το στοίβαγμα των μαθητών σε 25άρια τμήματα (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών) και την ταλαιπωρία των οικογενειών με την ανατροπή του επαγγελματικού και οικογενειακού προγραμματισμού τους».

Επιπλέον τόνισαν ότι «τα οργανικά κενά που δημοσιεύτηκαν από τη Β΄ Δ/νση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως φαίνεται ο αριθμός τους έχει άμεση σχέση με τις νέες εγγραφές και τις μειώσεις τμημάτων, γιατί όπως διαπιστώνουμε, όπου συνταξιοδοτούνται εκπαιδευτικοί δεν δίνονται στα κενά όλες οι οργανικές θέσεις».

Τέλος, στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Τμήματα και οργανικές θέσεις στη Β’ Αθήνας υπό εξαφάνιση» ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» αναφέρει: «Καλούμε τους δ/ντές /ντριες – προϊστάμενες των σχολείων να μας στείλουν τα οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων που υπάρχουν στη σχολική τους μονάδα και να απαιτήσουν και οι ίδιοι/ες εγγράφως από τη διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας να αναρτηθούν όλα, απαιτώντας την κάλυψή τους από το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί στην περιοχή μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet