15 πυροσβεστικά οχήματα στη μάχη της πρόληψης του Υμηττού!
Σύνδεσμοι-Φορείς

15 πυροσβεστικά οχήματα στη μάχη της πρόληψης του Υμηττού!

Σε έναν χώρο με συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου η τελετή παραλαβής των 15 πυροσβεστικών οχημάτων που ρίχνονται στη μάχη για την πρόληψη και την προστασία του Υμηττού.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος καλωσόρισε τους παριστάμενους και εξέφρασε την ικανοποίησή του «για όλες τις ενέργειες που έγιναν μεθοδευμένα, προκειμένου σήμερα να απολαμβάνουμε ένα αποτέλεσμα που χαροποιεί όλους τους Δήμους-μέλη του Συνδέσμου», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα παραδόθηκαν από τον ΣΠΑΥ στους Δήμους και τις εθελοντικές ομάδες του Υμηττού. Ένα γεγονός, που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας και δείχνει τη σπουδαία δουλειά που έχει γίνει στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, όλα αυτά τα χρόνια».

«Νιώθω βαθύτατα συγκινημένος γιατί υπήρξαμε συνεπείς, ακριβείς και φερέγγυοι σε ό,τι υποσχεθήκαμε και καταφέραμε, ο ΣΠΑΥ να είναι ένα μοντέλο αυτοδιοικητικής συνεργασίας, πρόληψης και Πολιτικής Προστασίας προς μίμηση», συμπλήρωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «οι εθελοντές είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η ελληνική κοινωνία, αφού δεν ζητούν τίποτε και καταθέτουν την ψυχή τους».

Παράλληλα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που βρίσκεται στην Αργυρούπολη, ο κ. Κωνσαντάτος παρουσίασε το όραμα για την επόμενη ημέρα στην προστασία των δασών μας. Στον ίδιο χώρο θα στεγαστεί και το Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν το Πάσχα και θα αποτελεί την «καρδιά» του ΣΠΑΥ, συνδετικό κρίκο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τεχνολογία με τη λειτουργία του Smart Υμηττού.

Στην τελετή παραλαβής των οχημάτων και στην αποκάλυψη του οράματος για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας χαιρέτησαν την πρωτοβουλία με την παρουσία τους και δίνοντας τα θερμά τους συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τη διοίκηση του ΣΠΑΥ ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλη, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής και επίτιμος πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρ. υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Συμεών Κεδίκογλου, ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Χάλαρης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, νεοκλεγέντες δήμαρχοι, το προσωπικό του ΣΠΑΥ και οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Περιβαλλοντικού Εκπαίδευσης.

Παρών και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο απερχόμενος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ένας από τους μεγάλους μας στόχους, ως διοίκηση αλλά και δικός μου προσωπικά, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα δημαρχιακά μου καθήκοντα ήταν η προστασία του Υμηττού. Του τελευταίου μεγάλου πνεύμονα ζωής στην περιοχή μας, τον οποίο πρέπει να προστατέψουμε με κάθε τρόπο. Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους μας. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται στην πράξη πως όταν εργαζόμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Εμείς από τη μεριά μας, ως δημοτική αρχή, έχουν κάνει ό,τι απαιτείται για να προστατέψουμε τον Υμηττό μας, αλλά και η βοήθεια του ΣΠΑΥ είναι κάτι περισσότερο από καταλυτικής σημασίας και για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά τόσο τον πρόεδρο Γιάννη Κωνσταντάτο όσο και σύσσωμη τη διοίκηση για το έργο τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είχε προχωρήσει σε έγκριση δαπάνης ύψους 860.641,84 ευρώ για «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ». Δράσεις που αφορούν τον εξοπλισμό και την υποδομή του Κέντρου Ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, τα λογισμικά, τον εξοπλισμό πεδίου, αλλά και τις υπηρεσίες του τμήματος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet