Το ΠΑΜΕ καλεί στη στάση εργασίας στους ΟΤΑ (11/9)
Αυτοδιοίκηση

Το ΠΑΜΕ καλεί στη στάση εργασίας στους ΟΤΑ (11/9)

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) – Πανελλαδική Γραμματεία στους ΟΤΑ καλεί στη στάση εργασίας την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 11:30 έως το τέλος του ωραρίου,ενάντια στις απολύσεις, τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ”. Την ίδια στιγμή, στην ανακοίνωση που ακολουθεί, καταφέρονται εναντίον όλων εκείνων που θέλουν “να πετάξουν στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους”.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους συμμετέχουμε μαζικά στη Στάση Εργασίας στις 11/9/14 και αποκαλύπτουμε ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (άρθρο 42 του νόμου 4250/14) θέλει να πετάξει στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.

Αποκαλύπτουμε ότι τα λεγόμενα της κυβέρνησης περί πλαστών δικαιολογητικών για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι παραμύθια. Οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, που δούλευαν στους ΟΤΑ με «εντολή Δημάρχου» ή και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι τις περισσότερες φορές, δεν μπορεί να είναι υπόλογοι για την κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να διώκονται και να απολύονται.

Για τη “μαύρη” εργασία υπόλογοι είναι οι εργοδότες, αυτοί που τσαλαπατούν ακόμα και αυτό το βασικό δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, στην ασφάλιση, στον μισθό και τα δικαιώματα. Αυτό τον ρόλο έπαιξαν και παίζουν κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές, που υλοποιούν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανταποδοτικότητα, που στηρίζουν τον ευρωμονοδρόμο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί πρέπει να απολογηθούν.

ΚΕΔΕ και Δημοτικές Αρχές δηλώνουν «ένθερμοι υποστηρικτές» και «υπέρμαχοι αυτής της διαδικασίας», γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα και να ανοίξουν την παραπέρα διείσδυση επιχειρηματικών ομίλων σε τομείς – φιλέτα των ΟΤΑ.

Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες είναι συνυπεύθυνοι, γιατί εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους συμβασιούχους, γιατί τους κρατούσαν όμηρους για πολλά χρόνια, άρπαζαν την ψήφο τους και τώρα μιλάνε για «νόμιμες διαδικασίες» και αξιοκρατία στις απολύσεις! Απελευθέρωσαν επί της ουσίας τις απολύσεις και τώρα ανακυκλώνουν τους ανέργους με τα ευρωενωσιακής έμπνευσης προγράμματα σύγχρονης σκλαβιάς.

Οι εργαζόμενοι πρέπει επίσης να θυμηθούν και τα παραμύθια που τους αράδιαζαν οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις, που έσπερναν αυταπάτες ότι η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 1999/70/ΕΚ θα τους οδηγήσει στη μονιμοποίηση!!!, που χαρακτήριζαν τους τότε συμβασιούχους σαν «ρουσφέτια των δημάρχων», που μιλούσαν για «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» κ.λπ.

Να βγουν συμπεράσματα… Οι απολύσεις και η ανεργία μας αφορούν όλους. Μας θέλουν άνεργους ή μισοεργαζόμενους, εργαζόμενους – σκλάβους ή 5μηνίτες για να πετύχουν την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Φτάνει πια. Η σταθερή δουλειά, η δουλειά με δικαιώματα δεν μπορεί να θεωρείται άπιαστο όνειρο.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • να καταργηθεί ο νόμος 4250/14
  • να μην προχωρήσει ο επανέλεγχος των συμβάσεων
  • να μην γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα
  • μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet