Τ. Θεοδωρικάκος: Ψηφίζουμε νέο εκλογικό νόμο – Μεταφέρουμε τον ΕΝΦΙΑ στους Δήμους
Αυτοδιοίκηση

Τ. Θεοδωρικάκος: Ψηφίζουμε νέο εκλογικό νόμο – Μεταφέρουμε τον ΕΝΦΙΑ στους Δήμους

Για τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών μίλησε στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τη δέσμευση και του πρωθυπουργού, να ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο, ώστε να μην γίνουν οι επόμενες εκλογές με την «απλή αναλογική» του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρέμβασή του στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. 

«Θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή νέος εκλογικός νόμος στο πρώτο διάστημα της θητείας της. Στόχος να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλήσεις. Ο εκλογικός νόμος θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα αλλά και τη δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση. Κατοχυρώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται» επισήμανε.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ακόμα για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση εντός της τετραετίας. Σημείωσε ότι: «Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν γαλάζιοι, πράσινοι ή κόκκινοι δήμαρχοι. Είναι όλοι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί από τον λαό που πρέπει να λύσουν προβλήματα της κοινωνίας και τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε παράλληλα για δύο «ωρολογιακές βόμβες» που κληροδότησε στη νέα κυβέρνηση, εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η μία έχει σχέση με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση. Τα 2/3 των δημάρχων και οι μισοί περιφερειάρχες δεν έχουν πλειοψηφία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυβερνήσουν και να λάβουν αποφάσεις.

»Σε λίγες μέρες φέρνουμε νομοθετική παρέμβαση η οποία δίνει λύση σε όσα προβλήματα μπορεί να λυθούν, διευκολύνοντας τις συνεργασίες και συμπράξεις παρατάξεων και δίνοντας σε βασικά όργανα διοίκησης του Δήμου την πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου και του περιφερειάρχη.

»Η δεύτερη ωρολογιακή βόμβα αφορά τον ΧΥΤΑ στη Φυλή.

»Η Αττική -και όχι μόνο- κινδυνεύει να πνιγεί στα σκουπίδια, καθώς τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο η διοίκηση της Περιφέρειας, επί σχεδόν πέντε χρόνια δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

»Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος από τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, και ήδη, ύστερα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εξετάζονται όλες οι λύσεις που απαιτούνται σε άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αποτελεσματικά».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet