ΚΚΕ: O ρεαλισμός της κυβέρνησης είναι σχολεία όπως τα 1ο ΓΕΛ & 1ο Γυμνασίο Χολαργού να στοιβάζουν μαθητές σε τάξεις;
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΚΚΕ: O ρεαλισμός της κυβέρνησης είναι σχολεία όπως τα 1ο ΓΕΛ & 1ο Γυμνασίο Χολαργού να στοιβάζουν μαθητές σε τάξεις;

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει ότι σε συνθήκες αύξησης των κρουσμάτων και με γνωστό και αναμενόμενο ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, το πρώτο σχολικό κουδούνι βρήκε τα προβλήματα συνολικά στα σχολεία της χώρας να παραμένουν, να διογκώνονται και να δυναμώνουν το κλίμα ανασφάλειας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, υποστηρίζοντας πως «άλλο ένα ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη μεταστέγαση τμημάτων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, στη σχολική μονάδα του 1ου Γυμνασίου Χολαργού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, στοιβάζονται μαζί με την Α’ και Β’ Λυκείου του 1ου Λυκείου, που έχουν μείνει χωρίς σχολική στέγη, αφού η δημοτική αρχή Παπάγου – Χολαργού, ξεκίνησε διαδικασίες επισκευής του κτηρίου του Λυκείου, χωρίς προηγουμένως να έχει δώσει λύση στη στέγαση των μαθητών του.

Αυτή η μεταφορά των τμημάτων, συμπληρώνει το ΚΚΕ, του Λυκείου στο Γυμνάσιο, έχει ως αποτέλεσμα να προστεθούν στους 300 μαθητές του Γυμνασίου, 180 μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου και τη δημιουργία τμημάτων 27 μαθητών, την ώρα που για την αποφυγή του συγχρωτισμού απαιτείται αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές.

Επίσης, όπως προσθέτει το κόμμα, «η Γ’ Λυκείου του εν λόγω σχολείου θα κάνει μάθημα στο κτήριο-εργοτάξιο του Λυκείου, εν μέσω εργασιών επισκευής του κτιρίου. Μόνιμη επωδός της δημοτικής αρχής είναι ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη στέγαση των μαθητών του Λυκείου για όσο χρονικό διάστημα (περίπου δυο χρόνια) διαρκέσουν οι εργασίες στο σχολείο».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής:

«Την ίδια στιγμή ο Δήμος έχει μισθώσει το πρώην Πολωνικό Σχολείο, αφήνοντας σχεδιασμένα κενές έξι αίθουσες, ενώ παράλληλα σειρά δημοτικών κτηρίων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προσωρινά για τη στέγαση τμημάτων του Λυκείου, αλλά παραμένουν αναξιοποίητα.

»Αυτός είναι ο ρεαλισμός της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία να λειτουργούν με στοιβαγμένους μαθητές στις τάξεις, με ελλείψεις στην καθαριότητα, με ελλείψεις εκπαιδευτικών. Η πολιτική του κόστους-οφέλους της Ε.Ε., που πιστά ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι αυτή που θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών».

Οι όποιες εξαγγελίες για την προστασία από την πανδημία αποτελούν ένα ανεφάρμοστο ευχολόγιο, που σκοπό έχει να συνεχίσει η κυβέρνηση να κουνάει το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, όταν με κρατική ευθύνη δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν ακόμα και τα ελάχιστα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, σύμφωνα με το ΚΚΕ.

Τέλος το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απευθύνει την εξής ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς:

«Τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση ώστε: Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία στο 1ο Λύκειο και στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, με εύρεση άμεσα κατάλληλων χώρων διδασκαλίας για 1ο ΓΕΛ (με δεδομένο το διετές χρονοδιάγραμμα των εργασιών), χωρίς την κατάργηση των εργαστηρίων του Γυμνασίου. Να υπάρχει αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet