Ν. Κεραμέως για κορωνοϊό: Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο των σχολείων, θα το κάνουμε
Υπουργεία

Ν. Κεραμέως για κορωνοϊό: Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο των σχολείων, θα το κάνουμε

«Θα προχωρήσουμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και εκδρομές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές». Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω κορωνοϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι το υπουργείο ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ειδικών, ενώ εξήγησε ότι έχουν κλείσει σχολεία στους 3 νομούς που επηρεάστηκαν από την εκδρομή στο Ισραήλ. Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας», ενώ τόνισε: «Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο, αυτό θα κάνουμε».

«Ακολουθώ αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ακολουθούμε κατά γράμμα όποιο μέτρο μας πουν ότι είναι το ενδεδειγμένο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις απουσίες των μαθητών, η υπουργός εξήγησε ότι έχει προβλεφθεί για τους μαθητές που αυτοαπομονώνονται, ακολουθώντας οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι απουσίες τους αυτές να μην προσμετρώνται.

Σχετικά με την κάλυψη της εκπαιδευτικής ύλης στα σχολεία που έχουν ήδη κλείσει για έως 14 ημέρες, η κ. Κεραμέως είπε: «Έχουμε εκπονήσει σχέδια για το πώς θα καλυφθεί η ύλη, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Τέλος, όσον αφορά στις σχολικές εκδρομές, η κ. Κεραμέως υπενθύμισε ότι είναι σε ισχύ καθολική απαγόρευση για το εξωτερικό και σημείωσε πως δεν υπάρχει απαγόρευση για εκδρομές του εσωτερικού. «Αν μας πει ο ΕΟΔΥ ότι πρέπει να γίνει και αυτό, θα το κάνουμε», τόνισε.

«Δεν είμαι λοιμωξιολόγος ούτε επιδημιολόγος», είπε και συμπλήρωσε: «Έχουμε ειδικούς, όποιο μέτρο εκείνοι θεωρούν πιο πρόσφορο, αυτό εφαρμόζουμε κατά περίπτωση».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet