Ότι δεν του δόθηκε ο λόγος σε ημερίδα για τ’ αδέσποτα ζώα καταγγέλλει ο ΠΕΣΥΔΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ότι δεν του δόθηκε ο λόγος σε ημερίδα για τ’ αδέσποτα ζώα καταγγέλλει ο ΠΕΣΥΔΑΠ

Ότι δεν της δόθηκε ο λόγος σε πρόσφατη ημερίδα για τ’ αδέσποτα ζώα, που πρόσφατα διοργάνωσαν η Πανελλήνια Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, καταγγέλλει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ).

Όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η αντιπροσωπεία της αποχώρησε από την ημερίδα, καθώς -παρά τις επόμενες προσπάθειές της- δεν κατόρθωσε να τοποθετηθεί επί του συζητούμενου θέματος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του ΠΕΣΥΔΑΠ:

Αποχώρησε η αντιπροσωπεία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) από την ημερίδα που διοργάνωσαν η ΠΦΠΟ (μια από τις πολλές φιλοζωικές ομοσπονδίες και ενώσεις), η ΚΕΔΕ και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, η οποία όμως δεν εκπροσωπήθηκε τελικά.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ έχει:

  1. Θεσμικό ρόλο ως εκπρόσωπος 18 Δήμων με πληθυσμό περίπου 2.000.000 πολιτών, σε ό,τι αφορά στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
  2. Συσσωρευμένη εμπειρία 14 ετών από την λειτουργία του μοναδικού Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), με τη νοσηλεία περισσότερων από 30.000 αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  3. Την αναγνώριση από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλους θεσμικούς παράγοντες.

Παρόλα αυτά, με ευθύνη της ΚΕΔΕ, ο ΠΕΣΥΔΑΠ δεν είχε προσκληθεί στην ημερίδα, ούτε του ζητήθηκε εισήγηση για να καταθέσει την εμπειρία του. Ωστόσο, αντιπροσωπεία του με επικεφαλής τον πρόεδρό του, παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Παρά τις επίμονες προσπάθειες της αντιπροσωπείας να της δοθεί ο λόγος, οι διοργανωτές δεν το επέτρεψαν.

Η εκδήλωση τελικά εξελίχθηκε σε ένα κατηγορώ κατά της Αυτοδιοίκησης.

Αποδείχτηκε, δηλαδή, ότι η εκδήλωση αυτή είχε ως σκοπό να εξυπηρετήσει τις επικοινωνιακές ανάγκες μιας από τις ομοσπονδίες φιλόζωων, χωρίς να εντοπιστούν και να αναλυθούν τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Αυτοδιοίκηση για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Στην ημερίδα δεν τέθηκαν, επίσης, η σχεδόν ανύπαρκτη οικονομική στήριξη από το κράτος, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζωοανθρωπονόσων, η επιβολή της διαφάνειας στη λειτουργία και τη διαχείριση των οικονομικών των ποικιλώνυμων «επαγγελματικών» φιλοζωικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, καθώς και το θέμα της παράνομης εξαγωγής αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο εξωτερικό.

Σκοπός τελικά της ΠΦΠΟ δεν ήταν η από κοινού εξεύρεση λύσεων στα πραγματικά προβλήματα, αλλά οι δημόσιες σχέσεις και η κατασυκοφάντηση της προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης.

Αποδοκιμάζοντας τα παραπάνω, η αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ αποχώρησε από την ημερίδα. Προφανώς για λόγους δημοσίων σχέσεων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προτίμησε την συνεργασία με την ακραία ομάδα της ΠΦΠΟ, αντί να απομονώσει τους υβριστές και τους υπονομευτές της προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet