ΚΕΔΕ: Η προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν έχει κομματική ταυτότητα
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Η προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν έχει κομματική ταυτότητα

«Η προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν έχει κομματική ταυτότητα» απαντά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Πατούλη με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων (Νέα αντιπαράθεση ΚΕΔΕ-ΙΣΑ και Γ.Ν. Ν. Ιωνίας για το υπό κατάληψη κτήριο, «Νταχάου» και στην «καρδιά» της Αθήνας καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ).

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε δύο -ακριβώς ίδιες- ανακοινώσεις του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ σχετικά με ιδιωτικό κτήριο που δεν ανήκει στο νοσοκομείο Πατησίων. Δεν περιμέναμε από τον κ.Πατούλη να καταλάβει το λάθος του μετά την απάντηση του ίδιου του νοσοκομείου. Θα περιμέναμε όμως να μην επηρεάζεται τόσο από το αντικυβερνητικό του μένος, ώστε να υπογράφει ως ΙΣΑ και ως ΚΕΔΕ την ίδια ανακοίνωση. Θα του συνιστούσαμε να είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά και να μην εκθέτει έτσι τους συναδέλφους του, δημάρχους και γιατρούς.

Η απάντηση της ΚΕΔΕ:

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλη αποδεικνύει δυστυχώς τη στενόμυαλη μικροκομματική λογική, με την οποία αντιμετωπίζονται στη χώρα μας σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της Δημόσιας Υγείας.

Είναι υποχρέωση ενός πολιτισμένου Κράτους να σέβεται το ανθρώπινο δικαίωμα, να ζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε ανθρώπινες συνθήκες και πιστοποιημένες δομές φιλοξενίας.

Κι όχι κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής, όπως βεβαιώνουν στην έκθεση τους οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, σε υπό κατάληψη κτήρια όπου χρησιμοποιούνται από δήθεν αλληλέγγυους, για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κύριο κυβερνητικό εταίρο σε μια δύσκολη, για την πατρίδα μας και τον τομέα της υγείας, περίοδο.

Θα έπρεπε λοιπόν τα στελέχη του να μην χαρακτηρίζουν αντικυβερνητικό μένος τη δικαιολογημένη κριτική που ασκείται για τα λάθη και τις παραλείψεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στα ζητήματα της δημόσιας υγείας.

Ιδιαίτερα όταν αυτή η κριτική ασκείται στηριζόμενη σε επίσημα δημόσια έγγραφα επίσημων κρατικών φορέων, όπως είναι οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας.

Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι πλέον είναι κόμμα με κυβερνητικές ευθύνες κι όχι κόμμα διαμαρτυρίας και υποκριτικής αλληλεγγύης.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Είναι εθνική υπόθεση η οποία μας αφορά όλους.

Με ψυχραιμία, ωριμότητα υπευθυνότητα και ενότητα δυνάμεων, θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet