3.000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν στην αναδάσωση στον Κοκκιναρά
Αυτοδιοίκηση

3.000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν στην αναδάσωση στον Κοκκιναρά

Παρά το τσουχτερό κρύο και τη συννεφιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, αιρετών των Δήμων – μελών και εργαζομένων, προσκόπων και οδηγών, η 5η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης, «Φυτεύω ένα δένδρο, συμβάλλω στην ελπίδα» που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και ο Δήμος Κηφισιάς με την υποστήριξη του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ στην περιοχή του Κοκκιναρά, στο πλαίσιο των δράσεων του «Όλοι μαζί μπορούμε».

Όλοι μαζί ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά εφέτος στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ στηρίζοντας ξανά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος και ο δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος
Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος και ο δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος

Στην 5η Αναδάσωση για το 2016 παρόντες ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Διονύσου και αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ Θανάσης Κρητικός, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς και μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, η αντιδήμαρχος Κηφισιάς Σίσσυ Παπασπύρου, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης και ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Γιώργος Κόμιανος.

Παρόντες όπως πάντα ήταν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση των παιδιών, των γονέων, των προσκόπων και οδηγών, των συλλόγων και ομάδων πολιτών καθώς και των εθελοντών μας, που κάθε φορά ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. Στη σημερινή αναδάσωση είχαμε προγραμματίσει να συμμετάσχουν πρόσκοποι και οδηγοί από την Κηφισιά, την Ερυθραία και το Μαρούσι, οι οποίοι έδωσαν το “παρών” με ενθουσιασμό και ζήλο. O καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος σύμμαχος, αλλά για μία ακόμη φορά απεδείχθη ότι το αίσθημα του εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή μας. Στην κατεύθυνση της αύξησης του εθελοντικού κινήματος θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και στη νέα χρονιά. Σήμερα μαζί και με τον Δήμο Κηφισιάς, βάλαμε ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που χρόνια τώρα καταβάλλουν από κοινού ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΪ για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

»Και το 2017 θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος, με αναδασώσεις, ποτίσματα, διανοίξεις δασικών δρόμων, δημιουργία υποδομών πρόληψης, φύλαξη του βουνού από παράνομη υλοτομία, παράνομη βόσκηση, παράνομη λατόμευση, παράνομη απόρριψη μπαζών και ότι άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να μείνει το βουνό μας ανέπαφο. Προγραμματίζουμε άμεσα, στις 16 Δεκεμβρίου, μία ακόμη μαθητική αναδάσωση, με την οποία και θα κλείσουμε τη δεύτερη φυτευτική περίοδο του 2016 στο Πεντελικό.

»Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΚΑΪ,  που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ όμως και  σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τους προσκόπους, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που κάθε φορά είναι μαζί μας, στους εργαζόμενους του Δήμους Κηφισιάς, τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, αλλά κυρίως τις Εθελοντικές Ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής και ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις μας, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική».

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στην Αναδάσωση: το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, το Παράρτημα Οδηγών Αμαρουσίου, το Σύστημα Προσκόπων Ερυθραίας, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους χορηγούς της αναδάσωσης: τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και VrilissiaNews, τη ΔΕΠΑ, την εταιρεία ΒΙΚΟΣ, τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και MyMarket, τη Nanou Donutshouse, τη Nestle και την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet