40.000 παιδιά εκτός παιδικών και 3.000 εργαζόμενοι στον… αέρα
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

40.000 παιδιά εκτός παιδικών και 3.000 εργαζόμενοι στον… αέρα

Σαράντα χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός δομών παιδικής φροντίδας τη σχολική χρονιά 2014-2015. Αυτή την ανησυχητική εκτίμηση έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Σίμος Δανιηλίδης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Συγχρόνως, τόνισε ότι 2.500-3.000 εργαζόμενοι στις δομές κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, με τα 160 εκατ. ευρώ που εξασφαλίσθηκαν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν μόλις 60.000 παιδιά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η απόφαση να χρηματοδοτηθούν οι δομές κατά 70% συνεπάγεται ότι περίπου το 30% του προσωπικού των δομών κινδυνεύει με απόλυση. Κι αυτό, όπως διευκρίνισε, διότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, των οποίων η συνέχιση πιστοποιείται από τη συγχρηματοδότηση των δομών.

Ο κ. Σ. Δανιηλίδης επανέλαβε την ανάγκη να διασφαλισθούν 250 εκατ. ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών παιδικής φροντίδας και υπενθύμισε την πρότασή του για λήψη 40-50 εκατ. ευρώ από το Κοινωνικό Μέρισμα και αξιοποίηση των αναπορρόφητων κονδυλίων από τα τομεακά προγράμματα Διά Βίου Μάθηση, Ψηφιακή Σύγκλιση, Διοικητική Μεταρρύθμιση και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπου -όπως τόνισε- παραμένουν αναπορρόφητα 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία μπορεί να μεταφερθεί ένα τμήμα με τη χρήση της ρήτρας ευελιξίας.

Αναφορικά με τα 10 εκατ. ευρώ που ενδιαφέρθηκε να εξοικονομήσει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σημείωσε ότι δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet