40.000 παιδιά εκτός παιδικών και 3.000 εργαζόμενοι στον… αέρα
Αυτοδιοίκηση

40.000 παιδιά εκτός παιδικών και 3.000 εργαζόμενοι στον… αέρα

Σαράντα χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός δομών παιδικής φροντίδας τη σχολική χρονιά 2014-2015. Αυτή την ανησυχητική εκτίμηση έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Σίμος Δανιηλίδης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Συγχρόνως, τόνισε ότι 2.500-3.000 εργαζόμενοι στις δομές κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, με τα 160 εκατ. ευρώ που εξασφαλίσθηκαν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν μόλις 60.000 παιδιά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η απόφαση να χρηματοδοτηθούν οι δομές κατά 70% συνεπάγεται ότι περίπου το 30% του προσωπικού των δομών κινδυνεύει με απόλυση. Κι αυτό, όπως διευκρίνισε, διότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, των οποίων η συνέχιση πιστοποιείται από τη συγχρηματοδότηση των δομών.

Ο κ. Σ. Δανιηλίδης επανέλαβε την ανάγκη να διασφαλισθούν 250 εκατ. ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών παιδικής φροντίδας και υπενθύμισε την πρότασή του για λήψη 40-50 εκατ. ευρώ από το Κοινωνικό Μέρισμα και αξιοποίηση των αναπορρόφητων κονδυλίων από τα τομεακά προγράμματα Διά Βίου Μάθηση, Ψηφιακή Σύγκλιση, Διοικητική Μεταρρύθμιση και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπου -όπως τόνισε- παραμένουν αναπορρόφητα 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία μπορεί να μεταφερθεί ένα τμήμα με τη χρήση της ρήτρας ευελιξίας.

Αναφορικά με τα 10 εκατ. ευρώ που ενδιαφέρθηκε να εξοικονομήσει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σημείωσε ότι δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet