Παρελήφθησαν από την ΚΕΔΕ 5 ασθενοφόρα
Αυτοδιοίκηση

Παρελήφθησαν από την ΚΕΔΕ 5 ασθενοφόρα

Πέντε ασθενοφόρα παρέλαβε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος από την Ομοσπονδία Εθελοντών Σαμαρειτών της Γερμανίας σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η παράδοση της δωρεάς, η οποία έγινε με την αρωγή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εθελοντών Σαμαρειτών και ευρωβουλευτή Knut Fleckenstein.

«Η παραλαβή των πέντε ασθενοφόρων αποτελεί ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός ευρωπαϊκού δικτύου αλληλεγγύης. Η κίνηση αυτή ενισχύει την ήδη καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών δήμων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο κ. Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε ότι το πρόβλημα των προσφύγων δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσφορά της Ομοσπονδίας των Εθελοντών Σαμαρειτών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι σήμερα γίνονται ακόμη πιο ισχυρά τα θεμέλια της Συμμαχίας Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης που έχουμε δημιουργήσει

»Η δωρεά των ασθενοφόρων αναδεικνύει την αλληλεγγύη ως υπέρτατη ευρωπαϊκή αξία, σε μια περίοδο που η ένταση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που ταλανίζουν την ήπειρό μας και τους λαούς της Ευρώπης, δημιουργεί ρήγματα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

»Η λύση στα προβλήματα αυτά της Ευρώπης μπορεί να προέλθει μόνον μέσα από την ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα μόνον με αυτό τον τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Στο επίκεντρο της τοποθέτησης του προέδρου της ΚΕΔΕ βρέθηκε και η δράση που έχουν αναπτύξει σε επίπεδο αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής οι δήμοι. Έργο το οποίο, όπως τόνισε, ενισχύεται σημαντικά και από τη  συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επίσης ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι «η Συνθήκη Σένγκεν αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ελεύθερη διακίνηση των ευρωπαίων πολιτών στα όρια της Ε.Ε. αποτελεί βασικό στοιχείο του κοινού ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Οποιαδήποτε αμφισβήτησή της θα προκαλέσει υπαρξιακή κρίση στην καρδιά της Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθελοντών Σαμαρειτών και ευρωβουλευτής Knut Fleckenstein, εξέφρασε την ικανοποίησή του που από τη θέση που βρίσκεται μπόρεσε να συμβάλλει στην επίτευξη εντός στόχου ο οποίος, όπως τόνισε, «μπορεί να βοηθήσει προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Ο Knut Fleckenstein εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι 28 κυβερνήσεις στην Ευρώπη «αδυνατούν να βρουν μια αποτελεσματική λύση σε μια τέτοιου είδους ανθρωπιστική κρίση» και πρόσθεσε «Αναγνωρίζουμε το έργο που επιτελείται στη χώρα σας και χαιρόμαστε που τα μέλη της ομάδας των Εθελοντών Σαμαρειτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για να εξασφαλιστεί η δωρεά των 5 ασθενοφόρων».

Από τα πέντε ασθενοφόρα, τα τρία θα διατεθούν σε τρεις Δήμους που συμμετέχουν σήμερα στο δύσκολο έργο της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας, ήτοι τους Δήμους Λέσβου, Σάμου, Παιονίας και από ένα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που λειτουργεί με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την ικανοποίησή τους για τη δωρεά εξέφρασαν τόσο οι δήμαρχοι των περιοχών που θα λάβουν τα ασθενοφόρα, όσο και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της ΜΚΟ «Αποστολή».

Στην ειδική τελετή συμμετείχαν, εκτός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο Arbeiter-Samariter-Bund (ABS) – ευρωβουλευτή, Οµάδα της Προοδευτικής Συµµαχίας των Σοσιαλιστών και ∆ηµοκρατών Knut Fleckenstein, ο γενικός διευθυντής ΜΚΟ «Αποστολή» – Φιλανθρωπικός Οργανισµός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωστής ∆ήµτσας, ο επιτετραµµένος της Γερµανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Klemens Semtner, ο δήµαρχος Steinach Frank Edelmann, συντονιστής ∆ηµάρχων της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης (DGV), ο πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρας Συμεών, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο δήµαρχος Σάµου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο δήµαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης και η δημοτική σύμβουλός Λέσβου Ανδρομάχη Γαληνού, ως εκπρόσωπος του δημάρχου. Επίσης παραβρέθηκαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την Αττική.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet