Νατάσσα Κοσμοπούλου: Μπορούμε Καλύτερα…
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Νατάσσα Κοσμοπούλου: Μπορούμε Καλύτερα…

«Μπορούν καλύτερα» ισχυρίζονται τα μέλη του δημοτικού συνδυασμού της Νατάσσας Κοσμοπούλου, η οποία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει τη δημαρχία στον Δήμο Πεντέλης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου πραγματοποίησε τα εγκαίνια του προεκλογικού της γραφείου στα Μελίσσια, παρουσία μελών και φίλων της νέας παράταξης. Στην ίδια εκδήλωση παρουσίασε τον λογότυπο του συνδυασμού της Μπορούμε Καλύτερα και έδωσε το πρώτο… στίγμα για το πώς θα πολιτευθεί στον Δήμο, στον οποίο έχει δώσει δείγματα γραφής ως μέλος προηγούμενων διοικήσεων.

Η αρχή της παρουσίασης εστιάστηκε στα μέσα με τα οποία θα προσπαθήσει ο νέος συνδυασμός να περάσει τα μηνύματά του στην τοπική κοινωνία, όπως ο ιστότοπος που έχει δημιουργηθεί, καθώς και η χρησιμοποίηση των υπόλοιπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε προεκλογικής δραστηριότητας.

Από πλευράς συνδυασμού δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στο εθελοντισμό και τη συμμετοχικότητα, που -όπως ειπώθηκε- θα αποτελέσουν βασικούς πυλώνες του νέου εγχειρήματος.

Ακολούθησε η προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο, όπου ο συνδυασμός κατέγραψε τη σημερινή δυσμενή εικόνα του Δήμου, όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια να γίνουν τα πράγματα καλύτερα…

https://youtu.be/4r5xmyv6bmc

«Νοιαζόμαστε για κάθε πολίτη ξεχωριστά»

Στη σύντομη παρέμβασή της, η επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου αιτιολόγησε τον λογότυπο του συνδυασμού «Μπορούμε Καλύτερα», εξηγώντας ότι αυτό θα γίνει γιατί «νοιαζόμαστε για κάθε πολίτη ξεχωριστά». Όπως διευκρίνισε, ο συνδυασμός της θα επιδιώξει να αναμετρηθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και να τα λύσει, να υπερβεί τον διχασμό και την αντιπαλότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «που τους πληρώνουν οι πολίτες», όπως είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύθηκε ότι, εάν εκλεγεί δήμαρχος, θα καλέσει από την αμέσως επόμενη μέρα όλες τις παρατάξεις για να διοικήσουν μαζί.

Οι προτεραιότητες

Από πλευράς προτεραιοτήτων η κ. Ν. Κοσμοπούλου προέταξε τα θέματα της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, ο δημοτικός φωτισμός, οι λακκούβες, τα πεζοδρόμια. Εν συνεχεία ανέφερε τα προβλήματα του κυκλοφοριακού φόρτου και της Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση «όλων των φαινομένων», όπως τόνισε με έμφαση.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρήσει να επιλύσει τα προαναφερόμενα θέματα, ανέφερε το τρίπτυχο επιμέλεια – επιστασία – διαβούλευση με τους πολίτες. Μάλιστα, η κ. Κοσμοπούλου επέμεινε στο συγκεκριμένο σημείο, λέγοντας ότι «αγαπάμε τον διάλογο, δεν τα ξέρουμε όλα, ακούμε τους πολίτες και μαθαίνουμε».

Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει «δυνατή ομάδα τεχνοκρατών» που θα συμβάλλει στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για να έρθουν χρήματα στον Δήμο, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε ότι στην υλοποίηση της πολιτικής της θα αξιοποιήσει και δυνάμεις της τοπικής αγοράς.

Γιατί έφυγα από τη Συμπολιτεία

Η υποψήφια δήμαρχος αιτιολόγησε και τους λόγους οι οποίοι την οδήγησαν εκτός της παράταξης Συμπολιτεία (σ.σ. η παράταξη της νυν δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιάς, στην οποία η κ. Κοσμοπούλου υπήρξε ιδρυτικό μέλος). Όπως τόνισε «η Συμπολιτεία, ως διοίκηση, δεν εφάρμοσε τις αρχές που συμφωνήσαμε», ενώ πρόσθεσε ότι στήριξε τη δήμαρχο, αλλά κάποια στιγμή «κυριάρχησε η αλαζονεία, η εσωστρέφεια, η τοξικότητα, οι κλειστές πόρτες» με αποτέλεσμα να αποφασίσει την «έξοδο» και την απόφασή της να ακολουθήσει μια νέα πορεία.

Πορεία που, όπως δήλωσε η ίδια, την… επέλεξαν οι συνδημότες της, οι οποίοι της ασκούσαν «θετικό bullying» πολύ καιρό τώρα, «παροτρύνοντάς την να βγει μπροστά», όπως ανέφερε.

σ.σ.: Στην εκδήλωση δεν δόθηκε στους δημοσιογράφους η δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα. Παρ’ όλα αυτά, η υποψήφια δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι είναι διαθέσιμη να απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet