Σε θέση μάχης η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Σε θέση μάχης η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λυκόβρυσης-Πεύκης για τις ερχόμενες τοπικές εκλογές, το Σάββατο 30/9. Δεκάδες παρακολούθησαν και αρκετοί διερχόμενοι σταμάτησαν να ακούσουν για τις θέσεις, τις προτάσεις αλλά και τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο και την Περιφέρεια.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με την ομιλία του ο Θανάσης Τζίμας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Βόρειο Τομέα Αττικής, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη. Στην ομιλία καυτηρίασε την αντιλαϊκή πολιτική της περιφέρειας που αφήνει τις λαϊκές ανάγκες να μένουν συνεχώς πίσω σε σχέση με τα εκατομμύρια που μοιράζονται απλόχερα σε διάφορους εργολάβους μιας και η περιφέρεια έχει αποψιλωθεί από προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για να αντιμετωπίσει καιρικά φαινόμενα. Χαρακτηριστικά τόνισε για τα πρόσφατα φαινόμενα που πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας, για τα δεκάδες εκατομμύρια που σπαταλήθηκαν σε εργολαβίες μετά τα χιόνια των προηγούμενων ετών, τις ανύπαρκτες υδροφόρες, που η περιφέρεια νοικιάζει καθημερινά για την πυροπροστασία με το αζημίωτο.

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιώργος Δασκαλάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο οποίος ανέδειξε την αντεργατική πολιτική που ασκεί η διοίκηση του Δήμου σε συνέχεια άλλων διοικήσεων που πέρασαν, για τους δεκάδες συμβασιούχους που παραμένουν όμηροι των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, το όργιο εργολαβιών αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, λόγω έλλειψης προσωπικού στο δήμο μας που κοστίζει πανάκριβα στους κατοίκους αλλά και την κοινή πολιτική των υπόλοιπων παρατάξεων που διαγκωνίζονται για το ποιος είναι πιο κυβερνητικός από τον άλλο, με αποκορύφωμα τους διαπληκτισμούς μπροστά στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιοι Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλία, ανάμεσα σε υποψήφιους που ανήκουν σε διαφορετικούς δημοτικούς συνδυασμούς αλλά στον ίδιο κόμμα, τη ΝΔ.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Άρης Κυριακίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, όπου ανέδειξε το ρόλο του δήμου ως αντιλαϊκό κομμάτι του κράτους, αφού με μοιρασμένους ρόλους κυβέρνηση και δημοτική αρχή δημιουργούν ένα πλέγμα πολιτικών που βάζει τα κέρδη των εργολάβων πάνω από τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Επισημάνθηκε το τεράστιο «σκάνδαλο» των ιδιωτικοποιήσεων των εργολαβιών που πάνε κι έρχονται στο δήμο με αφορμή την έλλειψη προσωπικού που η κυβέρνηση με την ανοχή της δημοτικής αρχής έχουν φέρει το δήμο. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, το μεγαλύτερο χαράτσωμα του λαού της περιοχής, μέσα από τη λογική της ανταποδοτικότητας για πανάκριβες υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος.

Τέλος περιεγράφηκε γλαφυρά το νήμα που συνδέει όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ακουμπάνε στην κυβερνητική παράταξη της ΝΔ, σχετίζονται και ευθυγραμμίζονται πλήρως με την πολιτική της, αφού δεν αμφισβητούν τον πυρήνα της πολιτικής του Δήμου, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανταποδοτικότητας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης που επικρατούν, της ιεράρχησης των έργων που εξυπηρετούν την κερδοφορία των εργολάβων και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Η συγκέντρωση έκλεισε σε κλίμα μαχητικότητας αλλά αισιοδοξίας ότι μπορεί να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα σε αυτές τις εκλογές και με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης να μπουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet