Ο Κ. Χατζηδάκης σε ένα… ιδιαίτερο ματς στη Μεταμόρφωση
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ο Κ. Χατζηδάκης σε ένα… ιδιαίτερο ματς στη Μεταμόρφωση

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ o βουλευτής Βόρειου Τομέα και υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Kωστής Χατζηδάκης, έδωσε το «παρών» σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΑμεΑ στη Μεταμόρφωση και σχολίασε στα social media: «Αυτό δεν ήταν ματς! Ήταν μάθημα ζωής. Ένας αγώνας που η ψυχική δύναμη ξεπερνάει τη σωματική ρώμη και τη δεξιοτεχνία. Μιλάω για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ακρωτηριασμένων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τους Καστελλάνους της Μεταμόρφωσης, που παρακολουθήσαμε απόψε μαζί με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Γιώργο Σταμάτη στη Μεταμόρφωση. Οι ποδοσφαιριστές είναι ακρωτηριασμένοι κυρίως από ατυχήματα. Δεν το έχουν βάλει όμως κάτω και απόψε μας εντυπωσίασαν όλους τόσο με τη σωματική όσο και κυρίως με την ψυχική τους δύναμη. Είναι μια βραδιά που θα θυμάμαι!

Στη χώρα μας υπάρχουν 3 ποδοσφαιρικές ομάδες ατόμων με ακρωτηριασμό: ο Παναθηναϊκός, οι Καστελλάνοι της Μεταμόρφωσης και ο Ηρόδικος της Κομοτηνής. Η Ελλάδα είναι μία από τις 19 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία από τις 73 στον κόσμο με εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ατόμων με ακρωτηριασμό. Η εθνική ομάδα έχει συμμετάσχει ήδη σε δύο Euro, το 2017 στην Τουρκία και φέτος στην Πολωνία. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ατόμων με Ακρωτηριασμό συστάθηκε το 2020.

Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός νίκησε με ανατροπή 3-2 τους Καστελλάνους σε αυτό το φιλικό ματς. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet