Ν. Κατσούλας: “Η δημοτική παράταξη Πατούλη σε πανικό”
Γνώμες

Ν. Κατσούλας: “Η δημοτική παράταξη Πατούλη σε πανικό”

Η δημοτική παράταξη του Πατούλη σε πανικό. Από την μια η τακτική τους, ως νέοι Μαυρογιαλούροι, να φτιάχνουν τον τελευταίο μήνα, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες, «δρόμους, γεφύρια, ποτάμια κ.λπ.», με ένα μυστρί στο χέρι και με την τοπική κοινωνία να γελά με αυτές τις τακτικές.

Γράφει ο Nίκος Κατσούλας*

Από την άλλη, η παρουσίαση του προγράμματος δράσης από την παράταξη του Λευτέρη Μαγιάκη «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», για μια δημοτική αρχή κοντά στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και η δυναμική παρουσία του κόσμου πανικοβάλλουν το σύστημα Πατούλη.

Για πρώτη φορά στη λειτουργία του, το ΚΑΠΗ απαγορεύτηκε να ανοίξει με εντολή του δημάρχου και του προέδρου των ΚΑΠΗ κ. Κάββαλου  στις εργατικές πολυκατοικίες την Κυριακή 4-5-2014. Νόμιζαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουν τη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης του Λευτέρη Μαγιάκη στον συγκεκριμένο χώρο, την οποία είχε προαναγγείλει πολλές μέρες πριν. Στον συγκεκριμένο χώρο του ΚΑΠΗ, πολύ πριν γίνει το ΚΑΠΗ και αρκετά χρόνια πριν τον κ. Πατούλη και το σύστημά του, στεγάζεται ο Σύλλογος των Εργατικών Πολυκατοικιών. Εδώ και 40 χρόνια τουλάχιστον στεγάζεται ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους του Μαρουσιού. Αυτού του Συλλόγου τη λειτουργία προσπάθησαν να απαγορέψουν. Η χούντα έκλεινε Συλλόγους και απαγόρευε τις συναθροίσεις. Το ίδιο ακριβώς προσπαθεί να κάνει και η διοίκηση Πατούλη.

Ο κ. Κάββαλος απαντώντας στην εκπρόσωπο του Συλλόγου είπε πως την… καραμέλα της συστέγασης να την ξεχάσουμε. Αυτό είναι μια ευθεία απειλή και δείχνει τη φασιστική αντίληψη για τη λειτουργία των συλλόγων. Σ΄ αυτήν την απειλή απαντάμε πως αυτός πρέπει να αλλάξει την… καραμέλα του. Το ΚΑΠΗ υπάρχει στις εργατικές επειδή ο Σύλλογος παραχώρησε την αίθουσά του, θέλοντας πραγματικά να προσφέρει στον Οικισμό. Ο συγκεκριμένος σύλλογος θα υπερασπιστεί την παρουσία του και την ύπαρξή του, κόντρα σε όποιον προσπαθεί για το αντίθετο.

Η αυθαιρεσία και η φασιστική αντίληψη για τη λειτουργία των συλλόγων συνεχίστηκε και το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Με ένα μυστρί έκαναν εγκαίνια σε έναν χώρο που λειτουργεί 40 χρόνια. Για να κάνουν αυτό το πανηγύρι έκλεισαν αυθαίρετα δύο γραφεία συλλόγων που υπήρχαν στον χώρο. Το Σύλλογο των δασκάλων και την Ένωση Γονέων. Με δόλιο τρόπο δεν επέτρεψαν στην πρόεδρο του Συλλόγου να μιλήσει και να θέσει το εύλογο ερώτημα, πώς γίνεται να κάνετε εγκαίνια σε ανύπαρκτα έργα;

Ένας ανύπαρκτος και πανικόβλητος Πατούλης δημιουργεί μια πλασματική εικόνα και εγκαινιάζει ξανά το γήπεδο μπάσκετ που λειτουργεί από την ύπαρξη του οικισμού, εδώ και 40 χρόνια.

Ο απερχόμενος δήμαρχος στον απολογισμό έργου 2011-2014 πουθενά δεν αναφέρει κάτι για τον οικισμό των εργατικών πολυκατοικιών. Λες και η γειτονιά αυτή δεν υπάρχει στον χάρτη του Μαρουσιού.

Αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί τώρα να την καλύψει με μια ψεύτικη εικόνα. Εμείς ως νέα δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τους πολίτες, θα δημιουργήσουμε την πραγματική εικόνα.

Τον ΜΑΗ αλλάζουμε τον Δήμο.

Τον ΜΑΗ ψηφίζουμε ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΓΙΑΚΗ

* Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργατικών Πολυκατοικιών – Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet