Προεκλογικές ματσαράγκες και ύποπτες υπεκφυγές…
Γνώμες

Προεκλογικές ματσαράγκες και ύποπτες υπεκφυγές…

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου οι πολίτες της Πεντέλης οφείλουν να κρίνουν, θετικά ή αρνητικά, τα 3,5 χρόνια αυτής της δημαρχειακής θητείας, αυτής της διοίκησης και αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης μας.

Γράφει ο Λεωνίδας Λάζος*

Επιβάλλεται λοιπόν οι πολίτες του «Καλλικρατικού» Δήμου μας να αποφανθούν αξιολογώντας, με την ψήφο τους, το κατά πόσον η εντολή της εκπροσώπησής τους, που έδωσαν στις κάλπες τον Νοέμβριο του 2010, τιμήθηκε εντίμως και υπευθύνως και εάν οι αιρετοί της Πεντέλης που αυτοί είχαν επιλέξει προστάτευσαν επαρκώς τα συμφέροντα της Πόλης και των κατοίκων της.

Άπαντες οι αιρετοί της Πεντέλης, ο δήμαρχος, οι δημοτικοί και οι τοπικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας και οι δημοτικές παρατάξεις που αυτοί ανήκουν, πρέπει απαραιτήτως να κριθούν και να αξιολογηθούν αυστηρά και ο καθένας τους ξεχωριστά για το ήθος τους, την εντιμότητά τους, τη στάση τους, τις προτάσεις τους, τις θέσεις τους και τις πρωτοβουλίες που πήραν σ΄ αυτά τα 3,5 χρόνια ώστε τώρα να ξαναζητούν την ψήφο μας.

Επίσης ΟΛΟΙ τους πρέπει να περάσουν από τη βάσανο μιας αξιολόγησης με καθαρώς Αυτοδιοικητικά κριτήρια για το εάν και κατά πόσον στάθηκαν εν τοις πράγμασι στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της Δημοκρατικής λειτουργίας των Θεσμών στην Πόλη μας.

Τι έπραξαν και τι υπερασπίστηκαν, ο καθένας από το μετερίζι του, στις μεγάλες υποθέσεις της Πόλης μας αυτά τα 3,5 χρόνια όπως στα φωτοβολταϊκά, στην 3η & 4η γειτονιά των Μελισσίων, στο Α.Τ. Πεντέλης, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στην απαλλοτρίωση οικοπέδου του 1ου Δ.Σ. Μελισσίων, στα προβλήματα των σχολικών μονάδων της Πόλης μας, στους Αποχαρακτηρισμούς Οικοπέδων, στο Τέλος των μεγάλων επιχειρήσεων των Μελισσίων, στο κλείσιμο και στη συρρίκνωση των νοσοκομείων, στο Λούνα Πάρκ και στο ΤΑΠ της Πεντέλης, στο νερό του Αγ. Δημητρίου και στην υπόθεση Κουτρούλη, στην εφαρμογή του Ν. 1811 για την επίλυση του ιδιοκτησιακού στο Πεντελικό Όρος, στο εργοστάσιο, στου Παπαδημητρίου, στο Αστεροσκοπείο, στους Προϋπολογισμούς και στα Τεχνικά Προγράμματα,, στα ανταποδοτικά και στους δημοτικούς φόρους, στις μνημονιακές επιταγές και λειτουργίες του Δήμου μας, στον τρόπο των προμηθειών του Δήμου και των ΝΠΔΔ, στην καθημερινότητα της Πόλης και των Συμπολιτών μας, στην προσβολή και στον ευτελισμό των θεσμικών οργάνων και των Δημοκρατικών λειτουργειών τους, στα θεσμικά πραξικοπήματα και «παρατυπίες» της διοίκησης και «ούκ έστιν αριθμός»…

Δυστυχώς όμως φίλοι μου για την Πόλη μας, αυτά τα 3,5 χρόνια υπήρξαν αρκετοί αιρετοί ελλιποβαρείς, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι, επιβλαβείς και ανάξιοι του καθηκόντός τους και της εντολής σας. Είναι ΟΛΟΙ αυτοί που διακαώς επιθυμούν και εντέχνως προσπαθούν, γιατί γνωρίζουν καλά ότι δεν αντέχουν στην κρίση των συμπολιτών μας και στη σύγκριση των πεπραγμένων τους, σε μιά βίαιη και άρον-άρον επιστροφή μας στο παρελθόν. Είναι οι Ηθικά, οι Κοινωνικά και οι Δικαστικά υπόλογοι αυτής της Πόλης…

Είναι οι γνωστοί σε όλους μας υπόλογοι και παραμένουν υπόλογοι απέναντί μας για τον τρόπο που διοίκησαν την Πόλη μας, για το πώς μεταχειρίστηκαν το Περιβάλλον μας και για τα σχέδιά τους επάνω στο Πεντελικό και είναι οι ίδιοι που ΤΩΡΑ προσβλέπουν στην πόλωση και στον φανατισμό, επιχειρώντας δολίως και πονηρά να μεταφέρουν «το παιχνίδι σε άλλο γήπεδο», νομίζοντας ανοήτως ότι έτσι θα μπορέσουν να σώσουν τα πολιτικά τους τομάρια!

Να γιατί πρέπει ΟΛΟΙ μας να έχουμε από τώρα και μέχρι τις 25 Μαΐου τα μάτια μας, τα αυτιά μας και τα μυαλά μας ανοιχτά…

Φίλες και φίλοι δημότες της Πεντέλης, οι Ευθύνες των αιρετών είναι ατομικές και ΟΧΙ συλλογικές, διαφορετικά δεν στηρίζουμε τη Δημοκρατία μας και τους Θεσμούς της, αλλά αντιθέτως συμβάλλουμε -έστω και άθελά μας- στον ολοένα και αυξανόμενο εκφασισμό της Κοινωνίας μας…

* Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet