«Οδηγείτε σε διάλυση το Δημοτικό Ωδείο και τα Εργαστήρια Τέχνης»
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

«Οδηγείτε σε διάλυση το Δημοτικό Ωδείο και τα Εργαστήρια Τέχνης»

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς επιτίθεται στη δημοτική Αρχή σχετικά με την απόφασή της να αυξήσει τα δίδακτρα και να μειώσει τις εκπτώσεις των ειδικών κατηγοριών των μαθητών.

Επίσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, αναφέρει την πρόταση που κατέθεσε για το θέμα στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2016 και την οποία απέρριψε η παράταξη της πλειοψηφίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Β. Ζορμπά:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Νοεμβρίου, μετά από πολλά αιτήματα και πιέσεις, συζητήθηκε τελικά το ζήτημα που προέκυψε στο Δημοτικό Ωδείο από τις απαράδεκτες ενέργειες της δημοτικής Αρχής. Σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε συζητηθεί και το παρόμοιο θέμα των Εργαστηρίων Τέχνης.

Η δημοτική Αρχή, αυξάνοντας τα δίδακτρα και μειώνοντας τις εκπτώσεις των ειδικών κατηγοριών των μαθητών, δεν έλαβε υπόψη της δύο δεδομένα-αξιώματα: Πρώτον, ότι η μέση ελληνική οικογένεια έχει μείωση στα εισοδήματά της, τα τελευταία χρόνια, κατά 40% και περισσότερο και δεν αντέχει νέα έξοδα. Και δεύτερον, ότι τις πολιτιστικές δραστηριότητές του ο Δήμος πρέπει να τις επιχορηγεί. Και όταν λέω πολιτιστικές δραστηριότητες, δεν εννοώ  «τα πανηγύρια με τα τσιπουράκια», που κατήγγειλε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Ρεμπούτσικα.

Στην εισήγηση αλλά και στα τεκμηριωμένα στοιχεία που παρέθεσε η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων των μαθητών του Ωδείου, η δημοτική Αρχή επιχειρηματολογούσε με αναληθή ή ασαφή στοιχεία, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες. Κατόπιν αυτού, ζήτησα  να τεθεί η παρακάτω πρότασή μου σε ψηφοφορία: «Να επανέλθουν τα δίδακτρα και οι εκπτώσεις, τόσο στο Δημοτικό Ωδείο όσο και στα Εργαστήρια Τέχνης, στα επίπεδα που ίσχυαν το διδακτικό έτος 1015-2016. Σε περίπτωση δε, που θα παρατηρηθεί έλλειμμα στην ανταποδοτικότητα, ο ΠΑΟΔΑΠ να αναθέσει τη λειτουργία των δομών αυτών σε ιδιωτική εταιρεία με διαγωνισμό, όπως άλλοι Δήμοι (π.χ. Καλλιθέας)». Να σημειώσω ότι με ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία λειτουργεί ο ΠΑΟΔΑΠ, αλλά και  ο Δήμος, άλλες δραστηριότητές τους.

Η δημοτική Αρχή αρνήθηκε αρχικά να τη θέσει σε ψηφοφορία, κάμφθηκε όμως από την επιμονή της αντιπολίτευσης και την επίκληση της νομιμότητας.

Υπέρ της πρότασής μου, ψήφισαν: Βασίλης Ζορμπάς, Κώστας Τσιαμπάς, Γιάννης Μπαλτόπουλος, Βασίλης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κρητικίδης, Αλέξης Μουστόγιαννης, Ανδρέας Γκιζιώτης, Γιάννης Λογοθέτης, Γιάννης Μυλωνάκης, Μαρία ΡεμπούτσικαΘάνος  Ανδρίτσος.

Με προτροπή του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, την καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γεράσιμος Βλάχος, Κώστας Χατζηανδρέου, Γιάννης Σιδέρης, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, Ελισάβετ Πετσατώδη, Δημήτρης Κονταξής, Σπύρος Παπαγεωργίου, Σοφία Αϊδίνη, Τερψιχόρη Γκιόκα, Πάνος Γκόνης, Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη, Στέλλα Ψύλλα, Σπύρος Γιότσας, Βάσω Σταθουλοπούλου.

Εύχομαι και ελπίζω, η παράταξη που διοικεί τον Δήμο να μην οδηγήσει σε διάλυση τις πολιτιστικές δομές, για χάρη κάποιων κρυφών επιδιώξεών της.

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet