Έργα στην πεζογέφυρα Γελαδάκη επέβλεψε ο δήμαρχος
Ποιότητα Ζωής

Έργα στην πεζογέφυρα Γελαδάκη επέβλεψε ο δήμαρχος

Τον χώρο του εργοταξίου της πεζογέφυρας Γελαδάκη επί της Λεωφόρου Μεσογείων επισκέφθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς όπου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ροής εργασιών και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες θεμελίωσης των βάθρων της γέφυρας.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και τους επιβλέποντες μηχανικούς του υπουργείου για την πορεία του έργου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών. Παρών ήταν και ο διευθυντής Κατασκευών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Πουλόπουλος.

Πρόκειται για ένα απολύτως επιβεβλημένο έργο αφού στο σημείο αυτό έχουμε δυστυχώς θρηνήσει τον τραγικό θάνατο πολλών συνανθρώπων μας, που χάθηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Λ. Μεσογείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σήμου Αγίας Παρασκευής, μετά από συνεχείς, επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες, πιέσεις και διαβήματα στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και προσωπική κινητοποίηση του ίδιου του δημάρχου, η πεζογέφυρα βρίσκεται επιτέλους, μετά από καθυστέρηση πλέον των είκοσι ετών, σε στάδιο κατασκευής. Το έργο χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ , άρα δεν θα επιβαρύνει οικονομικά ούτε στο ελάχιστο τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 οπότε και θα παραδοθεί στους πολίτες διασφαλίζοντας όρους ασφαλείας των πεζών και αποκαθιστώντας πλέον την απρόσκοπτη επικοινωνία των δύο τμημάτων της πόλης εκατέρωθεν της Μεσογείων.

Μετά την επιτυχημένη έκβαση της διεκδίκησης της πεζογέφυρας Γελαδάκη και σε υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του δημάρχου προς τους πολίτες, επόμενος στόχος είναι η διεκδίκηση έργου κατασκευής και δεύτερης πεζογέφυρας επί της οδού Μεσογείων.

Τον δήμαρχο συνόδευαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Γουργούλης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπαλτόπουλος, ο προϊστάμενος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Δήμου Νικόλαος Θεοδωρίδης, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου κ. Ζορμπά, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων Μιχάλης Μιχαηλίδης καθώς και μέλη του Συλλόγου και κάτοικοι της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet