Κακοτεχνίες στο έργο ανάπλασης του Κοντόπευκου καταγγέλλει ο Κ. Τσιαμπάς
Ποιότητα Ζωής

Κακοτεχνίες στο έργο ανάπλασης του Κοντόπευκου καταγγέλλει ο Κ. Τσιαμπάς

Γραπτή ενημέρωση για την πορεία του έργου της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κοντόπευκου ζητεί από τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Τσιαμπάς.

Ο κ. Τσιαμπάς ζητεί να ενημερωθεί η παράταξη Αγία Παρασκευή η πόλη μας για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την κατασκευή του έργου σύμφωνα με τεχνικούς κανόνες, ώστε, όπως αναφέρει, «να διασφαλιστεί η ορθή εκτέλεση και λειτουργικότητά του». Παράλληλα, ζητεί να ενημερωθεί για τις ενέργειες της διοίκησης για την εφαρμογή των ρυμοτομικών γραμμών στις οδούς που εκτελείται το έργο.

«Κακοτεχνίες», όπως αναφέρει, του έργου έχει αποτυπώσει με φωτογραφικό φακό ο κ. Τσιαμπάς, τις οποίες και επισυνάπτει στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

κ. Ιωάννη Σταθόπουλο

ΚΟΙΝ: Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

Κ. Ε. Πετσατώδη

Θέμα: Ερώτηση για το Έργο «Βιοκλιματική Ανάπλαση Οδών και Δημιουργία Δικτύου Ποδηλατοδρόμων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής»

Κύριε Δήμαρχε,

1. Το έργο του θέματος το οποίο αποτελεί μια διαπαραταξιακή επιτυχία και το οποίο, η παράταξη του κου Ζορμπά «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» το παρέλαβε από τη διοίκηση του κου Γιαννακόπουλου, σε εξέλιξη  διαδικαστικών ενεργειών (δικαστήρια κ.λπ.), το στήριξε και με επιμονή – υπομονή και μεθοδευμένες ενέργειες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια (κ. Σγουρό) το 2013 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ώστε να εκτελεσθεί, διότι από τις δημόσιες επενδύσεις που ήταν ενταγμένο, αρχικά, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, δεν θα χρηματοδοτείτο.

2. Στις αρχές του 2014 άρχισαν οι εργασίες τις οποίες ως διοίκηση τις παρακολουθούσαμε επισταμένως καθημερινά ώστε αυτές να είναι σύμφωνες με τη σύμβαση και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, ανεξάρτητα εάν η ευθύνη εκτέλεσης του έργου ανήκει στην Περιφέρεια (όπως γνωρίζετε μετά την ολοκλήρωσή του υποχρεούμαστε να το παραλάβουμε μαζί με τα τυχόν προβλήματά του).

3. Μετά τις εκλογές την ευθύνη παρακολούθησης των εργασιών από πλευράς Δήμου, την ανέλαβε η παράταξή σας. Σε δύο διαδοχικά Δημοτικά Συμβούλια σε πολύ ήπιους τόνους και με τη διακριτικότητα που επιβάλλεται, σας παρακάλεσα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ορθή εκτέλεση του έργου και η λειτουργικότητά του. 

4. Επειδή δεν ανταποκριθήκατε τυπικά ενημερώνοντας σχετικά για τις ενέργειές σας και ειδικά επί της εξέλιξης των εργασιών, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και αφού λάβετε υπόψη τη μελέτη του έργου, την υπογραφείσα προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, τις δεσμεύσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ, το χρονοδιάγραμμα του έργου και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, εάν:

     α. Έχετε προβεί μέχρι τώρα στις απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή του έργου σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης ώστε να διασφαλιστεί η ορθή εκτέλεσή του και η λειτουργικότητά του μέχρι την τελική του ολοκλήρωση.

Σημειωτέον δε θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ευδιάκριτες επί του παρόντος  κακοτεχνίες – αστοχίες αλλά και αυτές που θα προκύψουν προφανώς στο χρονικό διάστημα πριν και μετά τη σύνταξη της βεβαίωσης περαίωσης των εργασιών και την παραλαβή του έργου από τον Δήμο σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση. 

     β. Ποια είναι  η βούληση – απόφαση της σημερινής διοίκησης του Δήμου σε ότι αφορά την εφαρμογή των ρυμοτομικών γραμμών στις οδούς που εκτελείται το έργο του θέματος και σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για να:

         (1) Εφαρμοσθεί άμεσα η νομιμότητα στα σημεία που έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ρυμοτόμησης.

         (2) Ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να χαραχθούν οι ρυμοτομικές γραμμές.

      (3) Δοθούν λύσεις στα σημεία που έχουν σταματήσει οι εργασίες λόγω ρυμοτομικών προβλημάτων ώστε να  εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη συνέχιση και η χρηματοδότηση του έργου.  

5. Για ενημέρωση σας γνωρίζουμε, ότι ως διοίκηση και πριν τις εκλογές, είχαμε συζητήσει με το σύνολο σχεδόν των συμπολιτών μας, στις ιδιοκτησίες των οποίων υπάρχουν προβλήματα  και είχαμε διαπιστώσει καλή διάθεση και πρόθεση να βοηθήσουν στην εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου και τις σχετικές διαδικασίες τις αφήσαμε σε εξέλιξη.

6. Συνημμένα δημοσιεύεται μικρός αριθμός φωτογραφιών, με κακοτεχνίες. Δυστυχώς δεν μπορούν να δημοσιευθούν και οι αφανείς κακοτεχνίες που σκεπάσθηκαν και τα αποτελέσματά τους θα φανούν στο μέλλον!!!.   

7. Η παράταξη «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» επιμένοντας στην πάγια αρχή της ότι τα έργα πρέπει να εκτελούνται σωστά και να παραδίδονται στους δημότες χρηστικά και χωρίς προβλήματα (κάτι που εφήρμοσε στην Αγ. Ιωάννου, Ελ. Βενιζέλου – Πατρ. Γρηγορίου, Τσακού, Βρεφονηπιακός Σταθμός Πευκακίων, γέφυρα Γελαδάκη και στα μικρότερα έργα), θα συνδράμει σε κάθε ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή προσπάθειά σας, ώστε και αυτό το έργο να κατασκευασθεί ορθά και να αποτελέσει στολίδι για την πόλη μας.

Για την Ομάδα Τεχνικού Έργου της παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Τσιαμπάς Κωνσταντίνος

Δημοτικός Σύμβουλος

Φωτογραφίες από «κακοτεχνίες» στο έργο, οι οποίες απεστάλθησαν στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής:

Κακοτεχνία 1Κακοτεχνία 2Κακοτεχνία 3Κακοτεχνία 4Κακοτεχνία 5Κακοτεχνία 6

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet