Έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία και Δικτύωση Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας)», για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας, που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2013, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της νέας Δημοτικής Δομής Κέντρου Πρόληψης Υγείας του Δήμου που εξειδικεύεται στην πρόληψη και προαγωγή υγείας των δημοτών.

Το ΚΕΠ Υγείας Αγίας Παρασκευής θα λειτουργεί στη Διεύθυνση Χίου και Σωτήρος 2 (Δημοτικά Ιατρεία) στην Αγία Παρασκευή και στελεχώνεται από καταρτισμένους σε θέματα πρόληψης δημοτικούς υπαλλήλους και ειδικευμένο γιατρό.

Οι δημότες θα ενημερώνονται από το ΚΕΠ Υγείας για συγκεκριμένες ενέργειες του Δήμου, με σκοπό την προαγωγή της Υγείας, καθώς και για διαγνωστικές εξετάσεις, που προβλέπονται για την πρόληψη σοβαρών μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σκοπός του Δήμου είναι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΚΕΠ Υγείας να γίνει σημείο αναφοράς για τον δημότη, για θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας. Σε πρώτη φάση, αναλαμβάνει επίσης την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης των δημοτών για τους κινδύνους από την κατάχρηση του διαδικτύου, τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Τέλος, ο Δήμος προσκαλεί τους γιατρούς και τους άλλους παρόχους υγείας της περιοχής της Αγίας Παρασκευής να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα πρόληψης του ΚΕΠ Υγείας.

Φορέας Υλοποίησης του προγράμματος είναι το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet