Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Το πρόβλημα της πλατείας Άη Γιάννη χρειάζεται κοινή προσπάθεια
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Το πρόβλημα της πλατείας Άη Γιάννη χρειάζεται κοινή προσπάθεια

Απάντηση στη δημοτική παράταξη Αλλάζουμε σχετικά με πρόσφατη ανακοίνωσή της για την πλατεία Άη Γιάννη δίνει το γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά.

Ειδικότερα, στη δική της ανακοίνωση η παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας αναφέρει:

Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα καθημερινότητας που απασχολεί την πόλη μας, ειδικά την περιοχή του Αη Γιάννη, είναι το πρόβλημα που δημιουργείται καθημερινά, τις βραδινές ώρες, στην ομώνυμη πλατεία. Η πόλη και ιδιαίτερα οι κάτοικοι στην περιοχή, εκτίθενται σε μια κατάσταση που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους. Η κατάσταση την οποία βιώνουν μπορεί να συνοψιστεί στις ακόλουθες λέξεις: Ρύπανση, ηχορύπανση, παραβατικότητα.

Πράγματι, είναι ένα πρόβλημα που, τα τελευταία χρόνια, αντί να επιλυθεί, διογκώθηκε. Ως δημοτική αρχή, έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική, με βέλτιστες πρακτικές, για να επιλύσουμε το πρόβλημα στην πλατεία του Άη Γιάννη. O δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς συγκάλεσε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και αντιπροσωπεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης», κατά την οποία εξέθεσε τις απόψεις του και ενημέρωσε για μια σειρά μέτρων. Στις προτάσεις που κατάθεσε δεν υπήρχε καμιά αντίρρηση από όσους έλαβαν μέρος στη σύσκεψη. Επίσης, δεν υπήρχαν από μέρος των παρατάξεων επιπρόσθετες ή διαφορετικού μήκους κύματος ιδέες για πρακτικές, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος.

Εντούτοις, μας προκαλεί έκπληξη η ανακοίνωση της παράταξης Αλλάζουμε, με τίτλο «Τα προβλήματα στην πλατεία Άη Γιάννη χρειάζονται δήμαρχο και όχι Αστυνομικό». Έκπληξη, γιατί ο σεβασμός της ζωής των περιοίκων της πλατείας, με την εφαρμογή των νόμων, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κάτι το μεμπτό ούτε να δαιμονοποιείται. Άλλωστε και οι Αλλάζουμε, όπως και οι υπόλοιποι στη σύσκεψη, δεν είχαν αντιρρήσεις στις προτάσεις του δημάρχου και δεν κατέθεσαν αντιπροτάσεις.

Πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι τη σημασία που θα έχει για την πόλη μας η επίλυση του συνολικού προβλήματος. Είναι σημαντικό να ευθυγραμμισθούμε όλοι σε μια κοινή προσπάθεια για να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούν οι κάτοικοι της γειτονιάς. Η πιθανή υπονόμευση της προσπάθειας αυτής, για παραταξιακές σκοπιμότητες, θα διαιωνίσει το πρόβλημα με θύμα τους περιοίκους της πλατείας. Υπάρχει κανείς που επιθυμεί κάτι τέτοιο;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet