Αλλάζουμε: Γιατί ο κ. Σταθόπουλος επιχειρεί να κλείσει άρον-άρον θέματα που «σέρνονται» για δεκαετίες στον Δήμο Αγίας Παρασκευής;
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αλλάζουμε: Γιατί ο κ. Σταθόπουλος επιχειρεί να κλείσει άρον-άρον θέματα που «σέρνονται» για δεκαετίες στον Δήμο Αγίας Παρασκευής;

Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, την προσεχή Πέμπτη, για το θέμα κληροδοτήματος προς τον Δήμο, οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στον δημοτικό συνδυασμό Αλλάζουμε, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μυλωνάκη, κατέθεσαν αίτημα προς τον πρόεδρο του Σώματος, να παρίσταται στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, λόγω της σημαντικότητας του θέματος.

Επίσης, η παράταξη, στη σχετική ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για περίεργη σπουδή της διοίκησης του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου να «κλείσει άρον-άρον θέματα που «σέρνονται» για δεκαετίες στον Δήμο Αγίας Παρασκευής».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού:

Στην αυριανή (28/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής η διοίκηση του κ. Γ. Σταθόπουλου φέρνει το θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διανομή της κληρονομιάς του Αντωνίου Πριγγούρη».

Πρόκειται για ένα θέμα μείζονος σημασίας, που άπτεται της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, για το οποίο – με επιστολή που καταθέσαμε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την οποία υπογράφουν και οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στην παράταξη «Αλλάζουμε» – επικαλούμενοι την παρ. 3 του άρθρου 69 του Ν. 3852/2010, ζητούμε να παρίσταται στη συγκεκριμένη συζήτηση και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

Το αίτημα που υπέβαλαν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Αλλάζουμε.

Πέρα όμως από αυτό, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστη την τακτική που ακολουθεί εσχάτως η διοίκηση του κ. Σταθόπουλου, να φέρνει προς συζήτηση στο Δ.Σ., την τελευταία στιγμή και εν μέσω προεκλογικής περιόδου,  τόσο σημαντικά θέματα για την περιουσία του Δήμου και των δημοτών, για τα οποία δεν έκανε τίποτε στα προηγούμενα 4,5 χρόνια της θητείας της.

Τι είναι, άραγε, αυτό που εξαναγκάζει τη διοίκηση να επιχειρεί να κλείσει άρον-άρον τα συγκεκριμένα θέματα; Ποιος ο λόγος να πρέπει τώρα να ληφθεί απόφαση για ζητήματα που «σέρνονται» εδώ και δεκαετίες και τα οποία θα ήταν λογικό να χειριστεί η νέα δημοτική αρχή, που θα προκύψει από τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου;

Και αν η απάντηση του κ. Σταθόπουλου – όπως την επαναλαμβάνει τελευταίως –  είναι ότι ο Δήμος συνεχίζει να διοικείται από την παρούσα δημοτική αρχή μέχρι και τις 30 Αυγούστου, θα του λέγαμε ότι θα συμφωνούσαμε απολύτως μαζί του, εάν είχε επίσης… θυμηθεί ότι η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής έχει ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Άρα, αν ήθελε, είχε άπλετο χρόνο, μεγαλύτερο από κάθε άλλη δημοτική αρχή, για να χειριστεί αυτά τα θέματα.

Άρα, τα ερωτήματα παραμένουν: Γιατί τώρα και γιατί με τόση βιασύνη;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet