Ανδρέας Γκιζιώτης: Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανδρέας Γκιζιώτης: Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Ανδρέα Γκιζιώτη, θέτει με ανακοίνωσή της το οξύ πρόβλημα που έχει προκύψει με τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών πολιτών για χρέη προς τον Δήμο, αλλά και με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη μέχρι 500 ευρώ, που ξεκινούν από σήμερα, και αιτείται την εισαγωγή του θέματος «Οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – Το πλαίσιο και τα μέτρα προστασίας τους λαϊκού εισοδήματος και της κατοικίας» για συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Στην ανακοίνωσή του σχετικά με το θέμα ο κ. Γκιζιώτης αναφέρει:

Στην πόλη μας  χιλιάδες συνταξιούχοι βλέπουν τη σύνταξή τους να μη φθάνει για να βγάλουν τον μήνα, η πλειονότητα των επαγγελματιών είναι κατεστραμμένοι, η ανεργία έχει χτυπήσει κάθε οικογένεια, οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει «λάστιχο» και ακόμη περισσότερες οικογένειες ζουν με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στη λαϊκή οικογένεια. Η κυβέρνηση μας ζητά να πάρουμε αναγκαστικά μέτρα, πλειστηριασμούς, για όσους οφείλουν πάνω από 500 ευρώ στον Δήμο.

Περισσότεροι από 1.700 συνδημότες μας οφείλουν διάφορα ποσά στον Δήμο. Σε πάνω από 600 έχουν παρθεί μέτρα δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και υπάρχει συνέχεια. Από την 1η Μάη 2018 ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για χρέη τουλάχιστον 500 ευρώ σε δημόσιο και δήμους.

Από την άλλη εκατοντάδες αιτήσεις για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο βρίσκονται σε κούτες και περιμένουν επί μήνες να δώσει εντολή και να χρεώσει υπάλληλο η δημοτική Αρχή για την εξέτασή τους… «Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία» έγραφαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα…

Οι οφειλές στον Δήμο αφορούν συνήθως σε ανταποδοτικά τέλη, τέλη νεκροταφείου, τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, το τέλος επιτηδεύματος, κλήσεις τροχαίας και παλαιότερα της δημοτικής αστυνομίας, ΤΑΠ κ.λπ. Σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλα ποσά οφειλών αφορούν σε προσκυρώσεις -ελεύθερων χώρων και πλατειών- που επιβαρύνουν τα παρακείμενα νοικοκυριά. Αυτές οι οφειλές, που αφορούν κατά βάση λαϊκά νοικοκυριά, αποτυπώνονται στους προϋπολογισμούς των δήμων ως ανείσπρακτα έσοδα παρελθόντων ετών (ΠΟΕ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet