Βραδινή πεζοπορία στον Υμηττό υπό το φως της πανσελήνου
Αθλητισμός

Βραδινή πεζοπορία στον Υμηττό υπό το φως της πανσελήνου

Η Περιπατητική Ομάδα του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντόπευκου – Παραδείσου – Πευκακίων Δήμου Αγίας Παρασκευής «Φυσιολατρικά Πατήματα» ξεκινά τη νέα πεζοπορική περίοδο με μια πραγματικά διαφορετική πρόταση για το βράδυ της πρώτης φθινοπωρινής πανσελήνου.

Η ομάδα και οι φίλοι περιπατητές θα συγκεντρωθούν στο πλάτωμα πίσω από το μοναστήρι του Αη Γιάννη του Κυνηγού την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7 το βραδάκι. Θα ξεκινήσουν με το φως της ημέρας και θα περπατήσουν το ανατολικό μονοπάτι, από το οποίο σε 30 λεπτά θα φτάσουν στον δασικό δρόμο απ΄ όπου φαίνονται ανατολικά τα Μεσόγεια και δυτικά η Αθήνα. Οι περιπατητές θα «υποδεχθούν» την ανατολή του φεγγαριού που θα γίνει στις 20:06. Στις 20:30 θα πάρουν τον δασικό δρόμο και θα επιστρέψουν στην αφετηρία τους στο μοναστήρι.

«Αν θέλετε λοιπόν να περάσετε μια αλλιώτικη, παρεΐστικη βραδιά, μακριά από τον θόρυβο της πόλης, ελάτε στη βραδινή πεζοπορία στο αγαπημένο μας βουνό τον Υμηττό» προσκαλεί τους πολίτες η ομάδα.

Όπως ενημερώνει η Ομάδα, δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας για μικρούς και μεγάλους, αρκεί να μην υπάρχει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεται να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες είναι ένας φακός και… η καλή τους διάθεση. Συνιστάται η χρήση αθλητικών παπουτσιών και η προμήθεια με ένα μπουκαλάκι νερό. «Θα υπάρξει αντικατάσταση απολεσθέντων θερμίδων με τη μορφή τσίπουρου!!!» τονίζεται στην ανακοίνωση της ομάδας.

Σε περίπτωση βροχόπτωσης ή αναγγελίας κινδύνου πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική, η πεζοπορία θα αναβληθεί, ενώ θα υπάρχει σχετική ενημέρωση μέσα από τη σελίδα της Ομάδας στο facebook και με αποστολή μηνυμάτων μέσω e-mail.

Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο πλάτωμα πίσω από το μοναστήρι του Αη Γιάννη του Κυνηγού την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19:00 και η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 19:30. Η άφιξη στον δασικό δρόμο υπολογίζεται γύρω στις 20:00 και η έναρξη επιστροφής στις 20:30, με άφιξη στο πλάτωμα γύρω στις 21:00.

Η δύση του ήλιου είναι στις 19:48, ενώ θα σκοτεινιάσει γύρω στις 20:13 και η ανατολή της σελήνης θα πραγματοποιηθεί στις 20:06.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet