Β. Ζορμπάς: Η διοίκηση Σταθόπουλου «πάγωσε» την ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης 
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: Η διοίκηση Σταθόπουλου «πάγωσε» την ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης 

Ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Βασίλης Ζορμπάς, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ «ΧΕΛΙΔΟΝΙ», με κεντρικό θέμα της συζήτησης τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση η παράταξη αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής της θητείας, η παράταξή μας έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική, ιδρύοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Μαγειρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Ανταλλακτήριο Ρούχων. Ταυτόχρονα, προχώρησε και στη δέσμευση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου και στον χαρακτηρισμό του ως χώρου ανέγερσης “Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης”, αναγνωρίζοντας το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα. Προχωρήσαμε, μάλιστα, και σε όλες τις διαδικασίες για να γίνει η ανέγερσή της σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, παρ΄ότι επί της διοίκησης του κ. Γιάννη Σταθόπουλου λύθηκαν τα διαδικαστικά ζητήματα που είχαμε ξεκινήσει και υπήρχε τρόπος ανέγερσής της, χωρίς επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου, η σημερινή διοίκηση αδιαφόρησε και “πάγωσε” το θέμα, παρά και τις συνεχείς παρεμβάσεις μας».

Σημειώνεται ότι τα μέλη της παράταξης διαβεβαίωσαν τον Σύλλογο ότι η ανέγερση της ΣΥΔ θα είναι στις πρώτες προτεραιότητές τους, εφόσον κληθούν να αναλάβουν και πάλι τη διοίκηση του Δήμου, με σαφές χρονοδιάγραμμα και τρόπους χρηματοδότησης.

Τον επικεφαλής της παράταξης στη συνάντηση συνόδευαν ο γραμματέας της, Σπύρος Παπασπύρος και δύο από τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας Κοινωνικής Πολιτικής και συγκεκριμένα η Μαριλένα Μουμούρη και ο Γιώργος Νεκταρίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet