Γεμίστε έναν σάκο προσφοράς σε κάθε γειτονιά…
Κοινωνία

Γεμίστε έναν σάκο προσφοράς σε κάθε γειτονιά…

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Τοπική Εφορεία Αγίας Παρασκευής διοργανώνει δράσεις για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, παιδικών ρούχων, βιβλίων και παιχνιδιών για παιδιά, τις Κυριακές του Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της δράσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων «Ένας σάκος προσφοράς σε κάθε γειτονιά» θα συγκεντρωθεί από το τοπικό τμήμα βοήθεια όλες τις Κυριακές του Μαρτίου (από 11:00 έως 14:00) στα ακόλουθα σημεία:

  • 1ο Σ.Π. Αγίας Παρασκευής: Πάρκο Νεαπόλεως, δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο
  • 2ο Σ.Π. Αγίας Παρασκευής: Ελευθερίου Βενιζέλου, Πλατεία Τσακού (ΚΑΠΗ)
  • 3ο Σ.Π. Αγίας Παρασκευής: Χρυσοστόμου Σμύρνης και Δερβενακίων (3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η ανωτέρω δράση αξιοποιεί δύο χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν την προσφορά των Προσκόπων: Το ότι θυμόμαστε τον διπλανό μας 365 μέρες τον χρόνο κι όχι μόνο τις γιορτές αλλά και το γεγονός ότι δραστηριοποιούμαστε στη γειτονιά. Ξέρουμε ποιοι δοκιμάζονται, ποιοι χρειάζονται βοήθεια και ποιοι υποστήριξη για να βοηθήσουν άλλους.

Γεμίστε τον σάκο.

Κι όταν ο σάκος γεμίσει μοιράστε τα είδη που θα συγκεντρωθούν για να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες της γειτονιάς – που γνωρίζετε καλύτερα από όλους (οικογένειες, εκκλησία, σχολεία, κοινωνικά παντοπωλεία).

Οι αγιοβασίληδες με μια μικρή δόση πρωτοτυπίας μας καλούν να συμμετέχουμε σε μια μεγάλη δράση ουσίας, τη συγκέντρωση αγαθών για παιδιά. Γιατί οι ανάγκες -δυστυχώς- δεν είναι καθόλου πρωτότυπες! Μια δράση που περνά, μαζί με τα τρόφιμα και τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν, και ένα μήνυμα κοινωνικής εγρήγορσης σε όλους.

Μπορούμε να γεμίσουμε τον Μάρτιο ένα σάκο προσφοράς σε κάθε γειτονιά;

Πιστεύω πως μπορούμε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet