«Γυναίκα & Δημιουργία»
Κοινωνία

«Γυναίκα & Δημιουργία»

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του επιλογής για την υλοποίηση δομών και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης-στήριξης και ως αποτέλεσμα στοχευμένου προγραμματισμού, συντονισμένης προσπάθειας και ομαδικής εργασίας, με δημιουργικότητα και ακόμα περισσότερο μεράκι, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δημιούργησε και παραδίδει στις γυναίκες της πόλης μας τον νέο «Πολυχώρο Γυναικών Αγίας Παρασκευής», με την επωνυμία «Γυναίκα & Δημιουργία».

Πρόκειται για ένα μοντέρνο, καλαίσθητο και λειτουργικό διαδραστικό Πολυχώρο, με κύριο στόχο να αποτελέσει πεδίο συνάντησης, επιμόρφωσης, δραστηριοτήτων, ψυχαγωγίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των γυναικών της Αγίας Παρασκευής. Ο Πολυχώρος φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα φιλόξενο στέκι για όλες τις γυναίκες και θα στεγάζεται σε ένα ζεστό, άνετο και προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια χώρο. Ουσιαστικά, οργανώνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε σταδιακά και σε βάθος χρόνου, οι διαφορετικές του δράσεις και ομάδες να είναι αλληλοσυνδεόμενες και αλληλοτροφοδοτούμενες.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, εκφράζοντας την ικανοποίηση και την υπερηφάνειά του για την νέα αυτή Κοινωνική Δομή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δήλωσε σε σύντομο μήνυμά του:

«Κόντρα στα ρευστά και δυσοίωνα μηνύματα των καιρών, εμείς δημιουργούμε, μια νέα Κοινωνική δομή, ένα Πολυχώρο δραστηριοτήτων και δημιουργίας για τις γυναίκες της πόλης μας. Στην ουσία πρόκειται για ένα Πολυχώρο συνάντησης των γυναικών, όπου μπορούν να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να ψυχαγωγηθούν και να υποστηριχθούν από εξειδικευμένα στελέχη. Είναι μια πράξη αναγνώρισης και η αρχή ενός διαλόγου ανάμεσα στις γυναίκες και στην τοπική κοινωνία».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γερασιμία Μουχτούρη, που εμπνεύστηκε την ιδέα δημιουργίας του Πολυχώρου, δήλωσε σχετικά:

«Επειδή σεβόμαστε τη γυναίκα, επειδή αναγνωρίζουμε το δικαίωμά της στη ζωή, στον ελεύθερο χρόνο, στην προσωπική ζωή, γι’ αυτο στήνουμε τον δικό της χώρο. Στόχος η ανάδειξη των αναζητήσεών της, η ποιοτική βελτίωση, η δυνατότητα έκφρασης, η προσωπική της ενδυνάμωση. Σε περίοδο κρίσης, ο πολυχώρος των γυναικών δεν είναι πολυτέλεια, είναι βασική συνιστώσα κοινωνικής και πολιτιστικής πολιτικής, μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση. Γυναίκα και Δημιουργία, ονομάζεται η νέα κοινωνική δομή, που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες: Συμβουλευτική, Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, Τέχνη και Αισθητική- Ψυχαγωγία. Μα πάνω απ’ όλα φιλοδοξούμε να αναδείξουμε ένα χώρο ζεστό, φιλόξενο, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης των γυναικών της πόλης μας».

Ο Πολυχώρος Γυναικών Αγίας Παρασκευής, «Γυναίκα & Δημιουργία», ανοίγει τις πύλες του και είναι έτοιμος να υποδεχθεί όλες τις γυναίκες της πόλης μας !

Διεύθυνση: Μεσογείων 403, Αγία Παρασκευή

Τηλέφωνα Επικοινωνίας-Δήλωσης Συμμετοχής : 213 2004 606-588-575-594

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet