Γ. Οικονόμου: Η αλήθεια για τους 24 εργαζόμενους των ΠΑΙΣΔΑΠ ενοχλεί…
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Οικονόμου: Η αλήθεια για τους 24 εργαζόμενους των ΠΑΙΣΔΑΠ ενοχλεί…

Με αφορμή την εξέλιξη στο θέμα των 24 εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ), αλλά και τη σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, που κατηγορεί για «λαϊκισμό» τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις, ο κ. Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής της Νέας Αρχής, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Όταν τα πράγματα και τα γεγονότα δεν εξελίσσονται καλά για τον κ. Ζορμπά, αναλαμβάνουν οι εντεταλμένοι κονδυλοφόροι και ο ίδιος προσωπικά, τη διαστρέβλωση των γεγονότων και τη συκοφάντηση των  πολιτικών του αντιπάλων. Είναι πραγματικά εξωφρενικό, αντί να απολογείται ο ίδιος γιατί προσπάθησε να τερματίσει, εν μέσω πανδημίας και αυξημένων αναγκών του Δήμου, τη σύμβαση 24 εργαζομένων στους ΠΑΙΣΔΑΠ, με ένα διάτρητο σκεπτικό, λειτουργώντας επιλεκτικά, μικροκομματικά και με κοινωνική αναλγησία, να μας κατηγορεί για λαϊκισμό, μικροπολιτική και έλλειψη προτάσεων.

Αν τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ, όταν πήρα τον λόγο και τοποθετήθηκα καθαρά και αιτιολογημένα, δεν είχε αγενώς αποχωρήσει, θα άκουγε ότι τον καλούσα να κάνει ότι και οι άλλοι δήμαρχοι που επικοινώνησα, οι οποίοι δεν απέλυσαν κανέναν εργαζόμενο του προγράμματος ΕΣΠΑ. Ζήτησα μάλιστα επιτακτικά να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού για να κάνει το ίδιο (την αύξηση, δηλαδή, του αριθμού των βρεφών), κάτι που είχε ξεχάσει και τελικά αναγκάστηκε να κάνει με μεγάλη καθυστέρηση.

Ας απαντήσει πότε έκανε λάθος, πριν που «απέλυε» τους εργαζόμενους ή τώρα που, πιεζόμενος από την ψηφοφορία, τη δύναμη των παρατάξεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη σθεναρή στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων, βρήκε λύση;

Ας εξηγήσει γιατί μέχρι χθες προσπαθούσε με νομικά τερτίπια και αλλοίωση των πρακτικών να ακυρώσει και να επαναλάβει την συνεδρίαση του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ της Δευτέρας;

Ας εξηγήσει γιατί παραιτήθηκαν στελέχη του που διαφώνησαν με την εμμονή του να λυθούν  οι  συμβάσεις των εργαζομένων και αν είναι διαφορετικοί οι λόγοι από αυτόν που διατύπωσαν δημόσια; Είναι πασιφανές πλέον το ποια δημοτική παράταξη έχει εσωτερικά προβλήματα και «αδιέξοδα»

Ας εξηγήσει γιατί απειλούσε με καταλογισμό τα μέλη του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ αν καταψήφιζαν την εισήγηση;

Ας απολογηθεί γιατί ντροπιάζει την πόλη αποκαλώντας δημόσια τα συνδικαλιστικά στελέχη της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ «συμμορία», «χαραμοφάηδες» κ.λπ., καλώντας την Ελληνική Αστυνομία, ενώ δεν απειλείτο κανείς;

Ας απολογηθεί γιατί και αυτή ακόμη τη λύση που αναγκαστικά θα εφαρμόσει, με κατασκευή νέων αιθουσών, την οδηγεί σε απευθείας ανάθεση, απαιτώντας μάλιστα την προσωπική μου συναίνεση!!!

Ας απαντήσει στην ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για την προσχολική αγωγή, που φαίνεται χαρακτηριστικά η ανεπάρκεια της διοίκησής του, όπου εκτός των άλλων μας φόρτωσε την τελευταία στιγμή την πανάκριβη λύση των αιθουσών – containers (θα κάνουμε ξεχωριστή ανακοίνωση για να ενημερωθούν οι δημότες).

Υπάρχει έστω και ένας δημότης ή εργαζόμενος που να μην αντιλαμβάνεται τι ήθελε να κάνει ο δήμαρχος και ποια ήταν η αιτία που αναδιπλώθηκε, αφού όμως πρώτα προσπάθησε πεισματικά, μετρήθηκε, απείλησε και κατηγόρησε;

Ο δήμαρχος των απευθείας αναθέσεων και της κατασπατάλησης, που αναιρεί κάθε μέρα τις  υποσχέσεις και τις εξαγγελίες του, που ψεύδεται ασύστολα, που αυτοεξευτελίζεται με τη συμπεριφορά του, ας σταματήσει επιτέλους να απειλεί και να προσβάλλει τους αντιπάλους του και ας επικεντρωθεί στα προβλήματα της πόλης που είναι πολλά.

Θέλω επίσης να  επισημάνω ότι όλες οι αναφορές μας και οι τοποθετήσεις της Νέας Αρχής γίνονται τεκμηριωμένα και με στοιχεία, χωρίς να μπορούν να αμφισβητηθούν μέχρι σήμερα από κανέναν. Η ανταπόκριση των  δημοτών είναι  μεγάλη και αυτό ενοχλεί. Θα συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα, με προτάσεις και με  σεβασμό στους δημότες και στον θεσμικό μας ρόλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet