Γ. Σταθόπουλος: Η δημοτική αρχή, αντί να προχωρά σε απολύσεις, να ανανεώσει λόγω Covid-19, όλες τις συμβάσεις των εργαζομένων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Η δημοτική αρχή, αντί να προχωρά σε απολύσεις, να ανανεώσει λόγω Covid-19, όλες τις συμβάσεις των εργαζομένων

Ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, επικεφαλής της παράταξης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής να στεγάσει την προσχολική αγωγή σε αίθουσες παιδικών σταθμών, σημειώνει ότι η κίνηση αυτή ευνοεί απολύσεις της οποίες, σήμερα 31/8, η δημοτική αρχή θα επιχειρήσει να κάνει δεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο των ΠΑΙΣΔΑΠ.

Ειδικότερα, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Tην απόλυση 24 εργαζομένων, σε σύνολο 48, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (κάποιοι/ες εκ των οποίων δουλεύουν πολλά χρόνια στο Δήμο μας) ψηφίζει, σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου, στο Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών η δημοτική αρχή Ζορμπά.

»Με εισήγηση που ήρθε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Σταθμών πέντε ώρες πριν τη συνεδρίαση, χωρίς να γνωρίζουμε τον τελικό αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενήσουμε (οι γονεις που έχουν voucher έχουν προθεσμία μέχρι τις 9/9 να το καταθέσουν, υπάρχουν πάντα εκπρόθεσμες αιτήσεις κ.ά.) και αφού φρόντισε να παραχωρηθούν αίθουσες των παιδικών σταθμών για αίθουσες νηπιαγωγείων (απόφαση που ευνοεί τις απολύσεις) οδηγούνται σε μια ειλημμένη και βεβιασμένη απόφαση, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση, για εξεύρεση λύσης, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε με τους συλλόγους εργαζομένων και γονέων.

»Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία για όλες/ους τους εργαζόμενους (κάποιοι εξ αυτών εργάζονται 11 χρόνια).

»Τους καλούμε να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση παραχώρησης του παιδικού σταθμού της οδού Αφροδίτης και αιθουσών του παιδικού σταθμού οδού Βορρά, που ευνοεί τις απολύσεις και να ανανεώσουν, λόγω συνθηκών κορωνοϊού, όλες τις συμβάσεις των εργαζομένων, όπως κάνουν για τους μισούς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet