Γ. Σταθόπουλος: Ο Δήμος στηρίζει πολύπλευρα τους πρόσφυγες
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Ο Δήμος στηρίζει πολύπλευρα τους πρόσφυγες

Ότι η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής στηρίζει πολύπλευρα τους πρόσφυγες απαντά ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος σε ανακοίνωση της παράταξης Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή (βλέπε δημοσίευμα Φυσάει Κόντρα: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Στα λόγια μόνο;).

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου:

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Στηρίζουμε πολύπλευρα τους πρόσφυγες

Η πολιτική του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα έχει πάρει από καιρό σάρκα και οστά με συγκεκριμένες έμπρακτες ενέργειες και πράξεις. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε μεγάλη συγκέντρωση ρούχων (η ανταπόκριση των πολιτών ήταν συγκινητική) τα οποία σε συνεννόηση με την αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κ. Θανοπούλου έχουν ήδη προωθηθεί σε πολλές μεταναστευτικές οργανώσεις. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται συστηματική προώθηση τροφίμων σε πρόσφυγες με αλληλέγγυα δράση του Δήμου. Παράλληλα μετά από συσκέψεις με την Περιφέρεια Αττικής και συνομιλίες με όμορους Δήμους, όπου διαπιστώσαμε την ανυπαρξία ανθρώπινων χώρων και δομών φιλοξενίας στους Δήμους μας (κτιριακή υποδομή, σίτιση, διερμηνείς, διευθέτηση διοικητικών διαδικασιών κ.ά.), καταλήξαμε ότι σε συμβολικό επίπεδο μόνο υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης κάτι που ήδη προωθούμε.

Η δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε τροποποίηση στο ψήφισμα που κατέθεσε και όπου προτείναμε τις ανωτέρω αναφορές. Γνωστή τακτική που καταλήγει μάλιστα να μονοπωλεί την ευαισθησία απέναντι στους πρόσφυγες οι οποίοι προερχόμενοι από χώρες όπου είναι σε εξέλιξη πόλεμοι με συγκεκριμένες ιμπεριαλιστικές ευθύνες, αναζητούν διέξοδο διάσωσης σε όλη τη Μεσόγειο. Αποφύγαμε να θέσουμε αντιπαραθετικά το ψήφισμά τους με τις τροποποιήσεις μας και δεν θα απαντήσουμε στην ανακοίνωσή τους. Θυμίζουμε εδώ ότι ως παράταξη και προ ανάληψης της δημοτικής αρχής, επισκεφθήκαμε τα κέντρα προσφύγων Λαυρίου και Πεντέλης με συγκεκριμένη δράση (όπως γίνεται και τώρα στις αποστολές της Περιφέρειας με τη δική μας συμβολή). Οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια και όλοι καλούμαστε να «δουλέψουμε».

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Ιωάννης Σταθόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet