Δίκτυο απορροής ομβρίων στα Πευκάκια Αγ. Παρασκευής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας
Κοινωνία

Δίκτυο απορροής ομβρίων στα Πευκάκια Αγ. Παρασκευής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Τεχνικής Εταιρίας «Σπύρος Καραβέλας ΑΤΕ» υπεγράφη για την κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων (αγωγοί, φρεάτια επίσκεψης-συμβολής και φρεάτια υδροσυλλογής) σε τμήματα οδών των Πευκακίων.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε το 2002 από την «Αττική Οδό Α.Ε.», στο πλαίσιο τής υποχρέωσής της για διαχείριση των ομβρίων υδάτων στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι οδοί:

ΟΜΒΡΙΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ ΧΑΡΤΗΣ
  • Επαμεινώνδα από την οδό Κατίνας Παξινού έως την οδό Καραγάτση.
  • Καραγάτση από την οδό Επαμεινώνδα έως την οδό Βρεττάκου.
  • Βρεττάκου από την οδό Καραγάτση έως την οδό Χρυσοβαλάντου.
  • Χρυσοβαλάντου από την οδό Βρεττάκου έως την οδό Επαμεινώνδα.
  • Επαμεινώνδα από την οδό Χρυσοβαλάντου έως την οδό Αριστοφάνους.
  • Λουκή Ακρίτα από την οδό Επαμεινώνδα έως την οδό Φθιώτιδος.
  • Ορχομενού από την οδό Παπανδρέου έως την οδό Τιρνάβου.
  • Τυρνάβου από τη οδό Ορχομενού έως την οδό Αταλάντης.
  • Αταλάντης από την οδό Τιρνάβου έως την οδό Παναγούλη.
  • Μακαρίου από την οδό Αγησιλάου έως την οδό Αγίων Αναργύρων.
  • Αγαπήνωρος από την οδό Ακροπόλεως έως την οδό Κρήτης.
  • Κρήτης από την οδό Αγαπήνωρος έως την οδό Παναγούλη
  • Κάδμου από την οδό Αχαΐας έως την οδό Κλεισθένους.
  • Αγίας Θέκλας από την οδό Ασκληπιού έως την οδό Κλεισθένους.

Όλες οι εργασίες θα εκτελεσθούν έγκαιρα και έντεχνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες σήμερα προδιαγραφές και τις εντολές της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου και προσθέτει ότι όλα τα προσκομιζόμενα υλικά θα συνοδεύονται με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ποιότητας και πριν από την ενσωμάτωσή τους στο έργο θα υποβάλλονται απαρέγκλιτα στους προβλεπόμενους εργαστηριακούς ελέγχους από πιστοποιημένα εργαστήρια.

Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 24 μήνες και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται, μετά τη σχετική έκπτωση, στο ποσό του 1.140.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τη σύμβαση υπέγραψε εκ μέρους της Περιφέρειας ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Τεχνικής Εταιρίας Σπύρος Καραβέλας, την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Τον Δήμο Αγίας Παρασκευής εκπροσώπησαν ο δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Σάρκουλας και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιλτιάδης Κύρκος.

Παρόντες, επίσης, ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Γιώργος Κορμάς και η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε ο προγραμματισμός έργων και δράσεων στην Αγία Παρασκευή με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε έργα που αφορούν στο κολυμβητήριο, το αθλητικό κέντρο, την οδοποιία και τα όμβρια.

Ο Γ. Πατούλης ζήτησε να υπάρξει ένας προγραμματισμός και επισήμανε ότι στόχος του είναι, στην περίπτωση που τα έργα είναι ώριμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης με προτεραιότητα σε εκείνα που έχουν σχέση με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών. «Στόχος μας είναι με ισότιμο τρόπο και κυρίαρχο στοιχείο την ασφάλεια και την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Αττική να συνεργαστούμε με τους δήμους για να δημιουργηθούν σημαντικά έργα υποδομών. Με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση και μια συνεργασία μέσω της οποίας θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα για τη βελτίωση των υποδομών της περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και επισήμανε ότι η συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Για τον λόγο αυτόν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα εξασφαλιστούν πόροι για έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet