Δολιοφθορά στην παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής!
Κοινωνία

Δολιοφθορά στην παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής!

Την ώρα που η δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής επιχειρεί να αλλάξει ριζικά την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια των παιδικών χαρών της πόλης, η υπηρεσία του Δήμου εντόπισε έγκαιρα και αντιμετώπισε άμεσα μια σοβαρή δολιοφθορά στην κούνια των νηπίων στην παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευσή της, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα είχαν αφαιρεθεί τα μπουλόνια και από τα 2 (δεξιά και αριστερά) υποστηρικτικά ξύλινα δοκάρια της κούνιας, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση ειδικού εργαλείου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει “να επιστρέψουν οι παιδικές χαρές της πόλης στην κατάσταση που τις παραλάβαμε” και τους καλεί “να συμβάλλουν στην προστασία τους από βανδαλισμούς αλλά και, όσο κι αν αυτό εκπλήσσει, από δολιοφθορές, όπως η συγκεκριμένη, έχοντας τον νου τους και ειδοποιώντας άμεσα τον Δήμο μόλις εντοπίζουν την οποιαδήποτε ζημιά”.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Δήμος υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής μήνυση κατά αγνώστων.

Τέλος ενημερώνει ότι η παραβίαση-ζημιά που έγινε στην μπάρα της κεντρικής πλατείας θα αποκατασταθεί άμεσα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα, και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε  την πιστοποίηση των εξής Παιδικών Χαρών:

  1. Της κεντρικής πλατείας επί της οδού Γιαβάση.
  2. Της πλατείας του Αϊ-Γιάννη επί της οδού Ελβετίας.
  3. Της πλατείας Τσακού επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.
  4. Της πλατείας Μελίνας Μερκούρη επί της οδού Κορυτσάς.
  5. Της πλατείας Δημοκρατίας επί των οδών Χείλωνος και Άγγελου Σικελιανού.
  6. Του Παράδεισου στις οδούς Απόλλωνος και Ψαρών.
  7. Των Πευκακίων επί των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Αγίων Αναργύρων.
  8. Των Δασκαλικών επί των οδών Σολωμού και Λυκείου.

Επίσης έχει κατατεθεί φάκελος στην αρμόδια επιτροπή για πιστοποίηση της παιδικής χαράς στα Δασκαλικά, επί των οδών Σολωμού και Δημητρακοπούλου και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Υπολείπονται για πιστοποίηση εντός του Σεπτεμβρίου οι παιδικές χαρές της πλατείας Αρκαδίου και της οδού Τέλλου Άγρα και τελευταία θα πιστοποιηθεί η παιδική χαρά των οδών Ασημακοπούλου και Περικλέους, στις οποίες ολοκληρώνονται σύντομα οι εργασίες.

Τέλος, με νέα αντίστοιχη σύμβαση του έτους 2015 θα αναβαθμιστούν, για να προσαρμοστούν στις απαιτούμενες προδιαγραφές, οι παιδικές χαρές επί της οδού Γενναδίου, των Αγίων Αναργύρων, πλησίον της εκκλησίας και του Αθλητικού Κέντρου της οδού Νότου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet