Εγκαινιάστηκε ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά, ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή Πευκάκια Αγίας Παρασκευής, ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1,57 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Β. Γιαννακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, οι αντιδήμαρχοι Β. Σάρκουλας, Τ. Κωτσόπουλος, Ν. Ντούσκος – Κωβαίος, Ν. Ζόμπολας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Αλ. Μουστογιάννης, ο πρώην δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γ. Σταθόπουλος και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Ο νέος παιδικός σταθμός έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί περίπου 60 παιδιά, σ΄ ένα κτίριο που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο. Το υπόγειο, επιφάνειας 301,56 τ.μ. θα αξιοποιηθεί για βοηθητικούς χώρους και για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Το ισόγειο επιφάνειας 294,93 τ.μ., στεγάζει το νηπιακό τμήμα, την τραπεζαρία, λειτουργίες διοίκησης και υποστήριξης, καθώς και χώρους υγιεινής. Ο όροφος επιφάνειας 204,74 τ.μ. έχει αίθουσες ύπνου νηπίων, χώρους για το προσωπικό και χώρους υγιεινής.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πατούλης επεσήμανε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά μου καθώς σήμερα εγκαινιάζουμε μαζί με τον άξιο δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά ένα σύγχρονο παιδικό σταθμό-πρότυπο, υψηλών προδιαγραφών, όπως αξίζει στα παιδιά μας. Το έργο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους περίπου 1.5 εκ. ευρώ σε λίγο χρόνο, χωρίς χρονοτριβές, το οποίο είναι και αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας που έχουμε με τον δήμαρχο. Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε 3 προτεραιότητες. Την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τα έργα πολιτικής προστασίας και την υλοποίηση υποδομών που θα προσφέρουν ένα σύγχρονο και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον στα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο ως Περιφέρεια χρηματοδοτήσαμε από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 82 πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα: 30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτηριακών Υποδομών Εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 74 εκατ., 23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 6 εκατ., 29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 40 εκατ. στους δήμους».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Β. Ζορμπάς ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση αυτού του σημαντικού έργου για την Αγ. Παρασκευή καθώς και την τεχνική υπηρεσία του δήμου για τη συμβολή της στην υλοποίηση του έργου και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλει στην Περιφέρεια και μία νέα μελέτη για την κατασκευή και νέου παιδικού σταθμού, στην οδό Ρόδων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet