Ελ. Δάβαρη: Να διαφυλάξουμε τις εστίες πρασίνου στην Αγία Παρασκευή
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ελ. Δάβαρη: Να διαφυλάξουμε τις εστίες πρασίνου στην Αγία Παρασκευή

«Είναι υποχρέωση όλων μας, Δήμου και δημοτών, να διαφυλάξουμε τις εστίες πρασίνου που έχουν απομείνει στο προάστιό μας, καθώς η ευεργετική παρουσία τους είναι ανυπολόγιστης αξίας» σημειώνει η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ελένη Δάβαρη, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η οποία θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και ιδιαίτερα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων τους, λαμβάνουν μέτρα πρόληψης για αποτροπή κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ωστόσο, προσθέτει, «με δεδομένο ότι η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τέτοιων κινδύνων, ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ότι υποχρεούνται στην αποψίλωση ξερών χόρτων και απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα στις ιδιοκτησίες τους, για την αποφυγή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (Π.Δ 4/2012/ΦΕΚ/1346/Β/25-4-2012). Επίσης, για την ίδια περίοδο απαγορεύεται στους χώρους αυτούς το άναμμα φωτιάς».

Στην ακραία περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, προσθέτει η κ. Δάβαρη, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του οικοπέδου και θα χρεώσει στον ιδιοκτήτη την ανάλογη δαπάνη καθαρισμού, καθώς και το πρόστιμο που προβλέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 1 περιπτ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν. 3852/2010 (Α΄ 87) «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet