Επαγγελματικό Λύκειο: Ένα σχολείο με προοπτική
Κοινωνία

Επαγγελματικό Λύκειο: Ένα σχολείο με προοπτική

Μεγάλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους μαθητές το Επαγγελματικό Λύκειο, προετοιμάζοντάς τους τόσο για την Ανώτατη Εκπαίδευση όσο και για την αγορά εργασίας, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του 1ου Ε.Κ. Β’ Αθήνας.

Οι σπουδές στο ΕΠΑΛ περιλαμβάνουν:

Α’ τάξη:

Μαθήματα Γενικής Παιδείας , προσανατολισμού και επιλογής για να διερευνήσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές.

Β’ και Γ’ τάξεις:

Μαθήματα Γενικής Παιδείας 12 ώρες και μαθήματα τομέα/ειδικότητας 23 ώρες (εργαστήριο και θεωρία). Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από 9 τομείς και 35 ειδικότητες.

Το ΕΠΑ.Λ. παρέχει στους απόφοιτους, εκτός από απολυτήριο (ισότιμο με του γενικού λυκείου) και πτυχίο ειδικότητας (επιπέδου 4).   

Με πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής, με ευνοϊκά ποσοστά, σε:

Από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. εισάγονται σε διετείς κύκλους σπουδών σε πανεπιστημιακές σχολές,  χωρίς εξετάσεις.

Μετά την αποφοίτηση από το ΕΠΑ.Λ. μπορούν να ακολουθήσουν το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», 9μηνη πρακτική άσκηση σε χώρο εργασίας, με μηνιαία αμοιβή το 75% του κατώτατου ημερομισθίου, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με την εποπτεία του δημόσιου σχολείου και συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών (4 ημέρες στον χώρο εργασίας και 1 ημέρα στο σχολείο). Αποκτούν πτυχίο επιπέδου 5 (ισότιμο με πτυχίο ΙΕΚ), μετά από εξετάσεις πιστοποίησης.

Στην Α’ Λυκείου εγγράφονται απόφοιτοι Γυμνασίου, ενώ στη Β’ Λυκείου υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και μαθητών που έχουν ολοκληρώσει την Α’ τάξη σε ΓΕΛ, καθώς και αποφοίτων ΓΕΛ ή ΕΠΑ.Λ. που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μόνο μαθήματα ειδικότητας για να λάβουν πτυχίο.

Στην Αγία Παρασκευή λειτουργούν το 1ο και το 2ο  Επαγγελματικά Λύκεια που συστεγάζονται μαζί με πλήρως εξοπλισμένο Εργαστηριακό Κέντρο, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, κοντά στον σταθμό Μετρό «Νομισματοκοπείο», με τις εξής ειδικότητες:

Τα σχολεία βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις, οργανισμούς και οι μαθητές συμμετέχουν σε πλήθος σχολικών δραστηριοτήτων (περιβαλλοντικά, πολιτιστικά προγράμματα, διαγωνισμούς, φεστιβάλ, Erasmus κ.ά.).

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά έως 17 Ιουνίου

Πληροφορίες για τα ΕΠΑΛ, τις ειδικότητες και τις δραστηριότητές  τους:

1ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής: 210 6523968

2ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής: 210 6897641

Εργαστηριακό Κέντρο Αγ. Παρασκευής: 210 6016586

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet