Επιτυχημένη αυλαία για την 8η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας
Κοινωνία

Επιτυχημένη αυλαία για την 8η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας

Την Κυριακή 11 Μαΐου έπεσε η αυλαία της 8ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας, μιας εβδομάδας πολιτισμού που για 8η συνεχή χρονιά διοργάνωσε ο Δήμος για τα παιδιά των δημόσιων σχολείων της πόλης μας. Μια εβδομάδα γεμάτη χορό, μουσική, εικαστικές παρουσιάσεις και θεατρικές παραστάσεις. Μια εβδομάδα που, ωστόσο, όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής, χαρακτηρίστηκε από την αισθητή απουσία της πολιτικής ηγεσίας στα διάφορα δρώμενα, καθώς συνέπεσε με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου. Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

Μια εβδομάδα πολιτισμού για όλους εμάς που απολαύσαμε και χειροκροτήσαμε την προσπάθεια των παιδιών μας. Την προσπάθεια που κατέβαλαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές τους να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα έργα. Χορευτικά, μουσική και πολλές θεατρικές παραστάσεις, που στήθηκαν μέσα σε ελάχιστο διάστημα, μέσα στους 2 μήνες που είχαν στη διάθεσή τους λόγω της αργοπορημένης διάθεσης θεατρολόγων από τον Δήμο στα σχολεία. Και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Παιδιά και δάσκαλοι, με πολύ αγάπη γι΄ αυτό που επέλεξαν να κάνουν και καταβάλλοντας πολύ προσπάθεια και κόπο, κατάφεραν να μας δείξουν, μέσα από τα διάφορα δρώμενα, την αγάπη τους για τον πολιτισμό και την αναγκαιότητα της ύπαρξης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στους πιο ζωτικούς χώρους της πόλης, στα σχολεία μας, ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά μας.

Σε όλα αυτά τα παιδιά που έκαναν αγώνα δρόμου και που έλαβαν ως ανταμοιβή το καθημερινό δικό μας χειροκρότημα θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο “Μπράβο” για την προσπάθεια αλλά και το αποτέλεσμα. Σε όλους τους δασκάλους, που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μας και τους δίδαξαν τον τρόπο θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο “Ευχαριστώ”!

Δίνουμε από τώρα ραντεβού για την 9η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας το 2015, επισημαίνοντας ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ πρέπει να είναι το αποκορύφωμα μιας δημιουργικής διαδικασίας που πραγματοποιείται καθ΄ όλη τη σχολική χρονιά και ελπίζοντας ο Δήμος να προβεί έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε τον Οκτώβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι θεατρολόγοι να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις θεατρικές ομάδες όλων των δημόσιων σχολείων που το επιθυμούν.

Αγία Παρασκευή 12/05/2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet