Κ. Τσιαμπάς: Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υστερεί στις υποδομές δημοτικού φωτισμού
Κοινωνία

Κ. Τσιαμπάς: Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υστερεί στις υποδομές δημοτικού φωτισμού

Ότι «ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, με περίσσια επικοινωνιακή ικανότητα, ανακοίνωσε ότι τα φώτα του Δήμου δεν θα σβήσουν, χωρίς να εξετάσει δυνατότητες περιορισμού της σπάταλης και οικονομίας» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, επικεφαλής της παράταξης Όραμα για την Αγία Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιαμπάς επισημαίνει:

«Η γενική κατεύθυνση σε όλη την Ευρώπη είναι η μείωση στην κατανάλωση ενέργειας (φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης. Την ίδια στιγμή ο Δήμος μας δυστυχώς υστερεί χαρακτηριστικά στις υποδομές του δημοτικού φωτισμού. Από τις 5.500 φωτιστικά έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα, λαμπτήρες LED με τηλεδιαχείριση, σε 200 περίπου στις πέντε πλατείες. Άρα, δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις ευρείας κλίμακος χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των συνδημοτών.

Με περίσσια επικοινωνιακή ικανότητα ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τα φώτα του Δήμου μας δεν θα σβήσουν, χωρίς να εξετάσει δυνατότητες περιορισμού της σπατάλης και οικονομίας. Οπότε ας ετοιμαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Διότι με τα τελευταία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, οι Δήμοι που δεν πιάνουν τον στόχο μείωσης 10%, θα πληρώνουν τα πρόσθετα κόστη από το δικό τους ταμείο. Φτάνει πια, σας το επισημαίνω για πολλοστή φορά.

Κύριοι δήμαρχε και αντιδήμαρχε Τεχνικών Υπηρεσιών θα σας υπενθυμίσω, για 7η φορά δυστυχώς, ότι μπορείτε εάν σας ενδιαφέρει να λύσετε έστω και μερικώς το πρόβλημα, προχωρώντας στα παρακάτω, άμεσα:

  • Αφαιρέσετε τους λαμπτήρες από τις κολώνες της ΔΕΗ όπου υπάρχει χαμηλός φωτισμός (περίπου 1.500 φωτιστικά), δεν επηρεάζετε η φωτεινότητα των δρόμων και πεζοδρομίων και συνεπώς η ασφάλεια των δημοτών. Είναι πλεονασμός, είναι σπατάλη χωρίς να εξυπηρετεί κανένα σκοπό, θυμίζω για παράδειγμα τι έγινε επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, που έχουν αφαιρεθεί οι λάμπες, στις κολώνες της ΔΕΗ, από το 2013.
  • Παρακολούθηση και συνεχή ρύθμιση του χαμηλού φωτισμού, από τους 3 ηλεκτρολόγους του Δήμου με σωστό προγραμματισμό. Εάν δεν μπορείτε να οργανώσετε συμβατικά τη σωστή ρύθμιση του χαμηλού φωτισμού βάλτε φωτοκύτταρα, στα 100 περίπου ΠΥΛΑΡ, η απόσβεση θα είναι σύντομη.
  • Να επισπεύσετε και να υλοποιήσετε επιτέλους, την προεκλογικής σας δέσμευση και να αντικαταστήσετε τον δημοτικό φωτισμό με φωτιστικά LEDL, πέρασαν ήδη τρία χρόνια, πότε περιμένετε να γίνει;
  • Να προχωρήσετε άμεσα στην αντικατάσταση των παλαιού τύπου προβολέων, που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος στα κτίρια και λοιπές εγκαταστάσεις (1000 watt/ώρα) με νέας τεχνολογίας ίδιας φωτεινότητας αλλά πολύ μικρής κατανάλωσης.

Δεν είναι καιροί για σπατάλες. Οι συνδημότες μας είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν και ειδικά τώρα που το κύμα ανατιμήσεων είναι γενικευμένο. Κύριε δήμαρχε αναμένουμε τις ενέργειές σας και την επίσημη απάντησή σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet