Μέτρα ασφαλείας σε δημοτικά κτήρια, χώρους εργασίας και σχολεία στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση
Κοινωνία

Μέτρα ασφαλείας σε δημοτικά κτήρια, χώρους εργασίας και σχολεία στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Σε προ ημερήσιας συζήτηση, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση της συνολικής κατάστασης σε θέματα ασφάλειας των δημοτικών εγκαταστάσεων, των χώρων εκπαίδευσης και των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων.

Χαρακτηριστικά, η δημοτική παράταξη, με επικεφαλής τον Ανδρέα Γκιζιώτη, αναφέρθηκε:

  • Στον έλεγχο αντισεισμικής επάρκειας. Όπως ανέφερε «είναι γνωστό πως πολύ λιγότερο από τα μισά δημόσια κτήρια έχουν ελεχθεί μετά τον τελευταίο μεγάλο σεισμό στην Αθήνα, παρά τις αποφάσεις των κυβερνώντων».
  • Στις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της Καθαριότητας «στον απόλυτα ακατάλληλο χώρο του αμαξοστασίου», όπως τόνισε.
  • Στην «απαράδεκτη κατάσταση όλων των διοικήσεων να μην δίνονται ποτέ τα μέσα ατομικής προστασίας, παρά μόνο ετεροχρονισμένα και σε χρήμα…».
  • Στις ελαστικές σχέσεις εργασίας σε κρίσιμους από πλευράς ασφάλειας θέσεις, όπου απαιτείται εμπειρία (π.χ. εργάτες πίσω από τα απορριματοφόρα, εργαζόμενοι στο πράσινο κ.λπ.).
  • Στις «ακατάλληλες – πρόχειρες αίθουσες και υποδομές» σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η παράταξη απαιτεί τη χρηματοδότηση από το κράτος για σύγχρονες ασφαλείς υποδομές, μόνιμο, επαρκές, εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση – συζήτηση να κληθούν τα Σωματεία των Εργαζομένων, η Ένωση Γονέων, ο Σύλλογος Γονέων των Παιδικών Σταθμών, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
Εκπαίδευση, ο τεχνικός ασφαλείας και ο ιατρός υπηρεσίας του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet