Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Σε κλίμα ανασφάλειας ανοίγουν τα σχολεία μας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Σε κλίμα ανασφάλειας ανοίγουν τα σχολεία μας

«Σε κλίμα ανασφάλειας» ανοίγουν σήμερα (10/1) μετά την εορταστική περίοδο τα σχολεία σημειώνει η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής.

Η πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας επιβάλλεται να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα μέτρα, μέσα στην πανδημία, για την ασφάλεια μαθητών/τριων, γονέων και εκπαιδευτικής κοινότητας σημειώνει η παράταξη και προσθέτει:

«Οι αρμόδιοι πρέπει να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τα αιτήματα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην εκπαίδευση, προκειμένου η αναγκαία επιστροφή των παιδιών στο ζωτικό τους χώρο να μην συνοδευτεί από διασπορά του ιού.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.

Ισχύει επίσης ότι για αναστολή λειτουργίας μιας τάξης πρέπει να υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στο 50%+1 των μαθητών, ποσοστό που είναι πολύ μεγάλο. Αλίμονο αν φτάσουμε σε τέτοιους αριθμούς ανά τάξη.

Υπάρχουν, παράλληλα, πολλοί Δήμοι που προμηθεύτηκαν self test και τα έδωσαν στις σχολικές μονάδες ώστε να διευκολυνθούν οι μαθητές και μαθήτριες στην περίπτωση που οι γονείς δεν κατάφεραν να βρουν.

Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους και ιδιαίτερα στους μαθητές/τριες μας να έχουν μια καλή σχολική περίοδο και παράλληλα να τους πούμε ότι έχουν δικαίωμα στη γνώση και την κοινωνικοποίηση που τους προσφέρει το σχολικό περιβάλλον.

Ευχή όλων είναι να μην ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις λόγω της πανδημίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet